Samsun’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 15 Tabanca Ele Geçirildi Samsun’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 15 Tabanca Ele Geçirildi

Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu: 728 Kök Kenevir Yakalandı

Samsun’un Havza ilçesinde uyuşturucu madde ticareti ve üretimine karşı yürütülen çalışmalarda jandarma ekipleri önemli bir başarıya imza attı. Düzenlenen operasyonda, 728 kök kenevir bitkisi ele geçirildi ve olayla bağlantılı olduğu belirlenen O.G. isimli şahıs gözaltına alındı.

Kenevir Ekimine Yönelik İhbar

Samsun Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde uyuşturucu madde üretimi ve ticaretine yönelik çalışma yürüttü. Gelen ihbarlar sonucunda O.G. (31) isimli şahsın kenevir ekimi yaptığı tespit edildi.

Operasyon ve Ele Geçirilen Kenevir

Yapılan araştırmalar ve takipler sonucunda, O.G.'nin kenevir ektiği arazi belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, tarlada ekili vaziyette 728 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Bitkiler toplandı ve delil olarak kayıt altına alındı.

Gözaltı İşlemi Gerçekleştirildi

Operasyon sonrası O.G. gözaltına alındı. Şahısla ilgili soruşturma devam ederken, Samsun Jandarma ekipleri uyuşturucu madde üretimi ve ticaretine yönelik mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.