Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun, Karadeniz’in en uğrak turizm bölgelerinden bir tanesidir.

Samsun’da; birbirinden güzel plajları, doğal alanları ve lüks otellerinin yanı sıra keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır. Bununla beraber keşfedilecek tarihi ve turistik yerleri de oldukça fazladır.

Havza Atatürk Evi Müzesi (Mustafa Kemal Paşa’nın Havza Karargahı)

Havza Atatürk Evi Müzesi, Samsun şehir merkezinden yaklaşık olarak 80 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havza Atatürk Evi Müzesi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen ziyaretçiler, özel araçları ile ulaşım gerçekleştirebilecekleri gibi aynı zamanda şehirlerarası otobüsler aracılığıyla da ulaşımlarını kolayca gerçekleştirebilirler.

Çarşamba Bedesteni

Çarşamba Bedesteni, Samsun şehir merkezinden yaklaşık olarak 35 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çarşamba Bedesteni’ne ulaşım, özel araçlar ya da şehirlerarası otobüsler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Çarşamba Bedesteni, yılın her günü ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir.

Çakırlar Korusu

Samsun ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunan Çakırlar Korusu, doğa ile iç içe olmak isteyen ziyaretçilerin ortak buluşma noktasıdır. Çakılar Korusunu ziyaret etmek isteyen gezginler, özel araçları ya da toplu taşıma araçlarının yanı sıra taksileri de kullanarak ulaşımlarını gerçekleştirebilirler.
Yılın her günü sabah saat 08:00 ile gece 23:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Çakırlar Korusu’na giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gazi Müzesi

Samsun şehir merkezinin sadece 2 km uzağında yer alan Gazi Müzesi, ulaşımı bakımından oldukça rahattır. Gazi Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler, özel araçları ile ulaşımlarını kolayca sağlayabilecekleri gibi aynı zamdan taksileri veya halk otobüslerini de kullanabilirler. Şehir merkezine yakın konumda bulunan ziyaretçiler, kısa süreli bir yürüyüşün ardından Gazi Müzesi’ne ulaşımlarını gerçekleştirebilirler.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

Dünyanın En İyi Modern Sanat Müzeleri Dünyanın En İyi Modern Sanat Müzeleri

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Samsun şehir merkezinden yaklaşık olarak 30 km uzaklıkta bulunan bir doğa cennetidir. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler, özel araçları ve toplu taşıma araçları ile ulaşım gerçekleştirebilirler.

Asarkale & Kaya Mezarları

Samsun şehir merkezinden yaklaşık olarak 85 km uzaklıkta bulunan Asarkale & Kaya Mezarları, Bafra ilçesinin en önemli tarihi ve turistik mekanlarından bir tanesidir. Asarkale & Kaya Mezarlarını ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler, özel araçları ile ulaşım gerçekleştirebilirler.

Helenistik çağdan itibaren varlığını sürdüren Asarkale & Kaya Mezarları, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girmiştir. Bölgede hakimiyet süren her imparatorluk tarafından tadilat çalışmaları yapılmıştır.