Kanlı para oyunu, okullarda yaygınlaşmaya başladı. Sosyal medyada yaygınlaşan ve çocukların dikkatini çeken bu oyun, elde çatlamaya ve bulaşıcı hastalığa neden oluyor.  Eğitimciler ve uzmanlar çocukların ailelerine uyarı yapıyor. Akımın fark edilmesi ile bazı okullarda kanlı para oyunu yasaklandı. Fakat birçok öğrenci yasaklara rağmen gizli oynamaya devam ediyor. Sosyal medyada başlayan ve hızlı bir şekilde git gide okullarda yaygınlaşmaya başlayan kanlı para adlı oyun, çocukların ellerinde farklı hasarlara sebebiyet veriyor.

Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı! Asgari Ücrette Tarihi Artış: KKTC'de Yılın Üçüncü Zamı Açıklandı!

TikTok isimli pek çok insanın kullandığı sosyal paylaşım sitesinde tehlike çoğalmaya başladı. Bu akımın yayılması ile okullarda oynayan çocuklar cezalandırma sistemi ile rakibin eline zarar vererek kanatıyor. Oyun bunun üzerine kurulu ve çocuklar için oldukça tehlikeli görünüyor. Eğitimciler ve uzmanlar da TikTok gibi uygulamalardan çocukların uzak durması gerektiğini vurguluyor.

Okullarda Yaygınlaşan Tehlikeli Oyun, Kanamadan Ceza Bitmiyor

TikTok'ta başlayan bu akım, okullarda yaygınlaşmaya başladı. Kanlı para oyunu, kanamadan ceza bitmeyen bir oyun olduğu için çocuklar ciddi zarar görebiliyor. Oyun madeni paranın havaya atılması ile başlıyor. Velilerin de merak ettiği bu oyun, çocukların eklem yerlerine ciddi hasar verecek bir oyun olduğunu söyleyen uzmanlar ve eğitimciler uyardı. Eklem bölgesi kanamadan cezası bitmeyen oyun ve çocukların güvenliği için bazı okullarda oyun yasaklandı.

Kanlı Para Oyunu Nedir?

Elin ters tarafı ile tutulan parayı parmakların arasına alarak sıkıştırıyorlar. Daha sonra parayı sabit bir şekilde tutarak "kanlı para" diyerek 3 kez sert bir şekilde vuruyorlar. Masaya vurma sırasında eğer para düşer ise ceza sistemi devreye giriyor. Bu oyunda belirlenen ceza ise eli yumruk yapılarak cezalı olan kişi masaya dik şekilde yumruğunu koyuluyor. Ardından karşı taraf parayı hızlı bir şekilde eklem yerine doğru fırlatıyor. Para ile vurma şiddetine göre elde kanama ve kızarıklık yaşanıyor. Sosyal medya üzerinden de bu oyunun taktikleri yayılmaya başlandı. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçak ile kesiyor. Bunun sonucunda okulda oynanan kanlı para oyunu oynadıkları süre boyunca eklem bölgesi kanamadan ceza bitmiyor.