Samsun’da Sağlıksız Midye Üretimine Zabıta Müdahalesi Samsun’da Sağlıksız Midye Üretimine Zabıta Müdahalesi

Polisten Başarılı Silah Operasyonu

Samsun’da polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir araçta 15 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda tabanca parçası ele geçirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktasına girmemek için güzergahını değiştiren şüpheli aracı takibe alarak operasyon düzenledi.

Takip sonucunda durdurulan araçta yapılan aramada 15 adet ruhsatsız tabancanın yanı sıra, 8 adet tabanca namlusu, 4 adet tabanca sürgüsü, 1 adet toplu tabanca gövdesi, 55 adet çeşitli tabanca parçası ve silah yapımında kullanılan çeşitli aparatlar bulundu.

Silah Ticareti Şüphesiyle İki Kişi Gözaltında

Olayla ilgili olarak H.K. (52) ve Y.K. (62) isimli iki şüpheli, silah ticareti yapmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü, zanlılar hakkında yasal işlem başlatarak silah kaçakçılığı ve ticaretiyle ilgili soruşturmayı derinleştirdi.

Polis yetkilileri, silah ticaretine yönelik operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşlardan şüpheli durumları emniyet güçlerine bildirmelerini istedi.

Silah Kaçakçılığına Karşı Mücadele

Türkiye genelinde yasadışı silah ticaretine karşı operasyonlarını sıklaştıran emniyet birimleri, özellikle ruhsatsız silah satışını önlemek için kontrollerini artırıyor. Uzmanlar, ruhsatsız silahların bireysel silahlanma ve suç oranlarına olan etkisi konusunda halkı bilinçlendirirken, yetkililer de bu tip operasyonlarla önemli bir adım atmış oluyor.