Samsun'da Piyasa Değeri 9.500 TL olan Fındığı çalanlar kıskıvrak Yakalandı! Samsun'da Piyasa Değeri 9.500 TL olan Fındığı çalanlar kıskıvrak Yakalandı!

Samsun'un Atakum ilçesinde, Samsun-Ankara karayolu Gürgendağı mevkisinde büyük bir yangın meydana geldi. Gürcistan'ın Tiflis kentinden Kütahya'ya hurda kağıt taşıyan Baki Özdemir'in kullandığı AK 002 IM plakalı çekici ve AK 002 M plakalı dorse, seyir halindeyken motor kısmından ani bir şekilde alev aldı.

Sürücü, alevlerin hızla yayılmasını fark ederek kendini son anda araçtan atmayı başardı ve böylece büyük bir tehlikeden kurtuldu.

Yangın kısa sürede TIR'ı tamamen sararken, alevler otluk alana da sıçradı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de trafik akışını tek şeritten kontrollü olarak sağladı.

Yangının ardından TIR tamamen yanarak demir yığını haline geldi. Olayla ilgili olarak yangının nedenini belirlemek üzere inceleme başlatıldı.