Xiaomi 14T incelemesi Xiaomi 14T incelemesi

The Elec'in bir raporu , Samsung'un 2025 yılında yeni bir tür mavi fosforlu OLED panelini tanıtabileceğini iddia ediyor, ancak sektör gözlemcileri başlangıçta 2024'te bir çıkış bekliyordu. Mavi alt pikseller için kullanılan yeni malzemenin gelişimi sorunsuz gitmiyor gibi görünüyor.

Samsung'un mevcut ekran teknolojisi fosforesan yeşil ve kırmızı alt pikselleri uyguluyor ancak mavi diyotlar hala floresan kullanıyor. Yani teknik olarak doğru olmadığından onlara PHOLED diyemezsiniz. Yeni fosforesan diyotlar %25'e ulaşan mavi floresan diyotlara kıyasla %100 dahili ışık verimliliği sunuyor.

Samsung uygun mavi fosforlu diyotlar üretebilirse, bu muhtemelen güç verimliliğini bir miktar artıracaktır. Ancak dikkate alınması gereken büyük bir uyarı var: mavi fosforesan diyotların ömrü, floresan mavi diyotların yaklaşık %55'idir. Bu önemli bir dezavantaj ve bu nedenle konuya aşina olan bazı kişiler, Samsung'un bu teknolojiyi 2025 yılına kadar ticari ürünlere uygulayabileceğine inanmıyor.

Her iki durumda da Samsung, PHOLED panellerini seri üreten ilk üretici olacağından Ar-Ge çalışmalarına devam edecek ve önümüzdeki yıllarda potansiyel olarak büyük bir pazar avantajı elde edecek.