Samsun'da 52 Yaşındaki Aslıhan Turna'nın Başarı Hikayesi Samsun'da 52 Yaşındaki Aslıhan Turna'nın Başarı Hikayesi

Devlet tarafından emekli olacak ev hanımlarına 17.160 lira civarında senelik prim desteği sağlayacak. Sigorta primlerini yatıran ev hanımları, 15 senelik sigortalılık süresini tamamlayıp 3600 gün prim ödemesini yaptıkları zaman emekli olabiliyor. Şimdi tatilde olan TBMM'nin açılmasından sonra ikinci önemli torba yasası yeniden gündeme gelecek.

7200 güne kadar primler düşürülecek

Emeklilik kapsamına giren Bağ-Kur'luların prim günleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 9000’den 7200’e düşürülmesi için çalışmalar başlatıldı. Bunu için ilk olarak küçük esnaf tespiti yapılması planlanıyor. Söz konusu olan düzenlemenin bütün süreleri kapsayıp kapsamayacağı da tartışılacak. 8.09.1999 öncesi sigortalı olan EYT’lilerden kadınlar 7200 gün, erkekler de 9000 günü tamamlamaları halinde emekli olacaklar. Üstelik çocuk sahibi kadınlar bu durumda daha avantalılar. Çocuk sayısı, yıpranma ve yaş şartından faydalanabilecekler.

Ev hanımlarına güzel haber

Ev hanımlarına gelecek emeklilik şartları seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından gündemler de yerini almıştı. Söz konusu olan torba yasanın bir diğer maddesi de ev kadarına erken emeklilik müjdesiydi. Söz konusu olan durumda devlet tarafından ev hanımlarının sigorta primlerini bir bölümünü karşılayacağı da dile getirdi. Ev hanımlarının Temmuz ayı itibariyle ödemeleri gereken prim ise 4.293 liradır. Bayanlara devlet üçte bir oranında prim desteği vereceğiz için ev bakanlarının emekli olması için aylık ödemeleri gerek prim 2.863 liradır.