Samsunspor'dan Muhteşem Geri Dönüş: Adana Demirspor'u 3-1 Yendi

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Samsunspor, Adana Demirspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Maç, ev sahibi takımın hızlı başlangıcıyla başladı; ancak Samsunspor, geriden gelerek maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Sspor

Penaltıyla Başlayan Maç

Karşılaşmanın henüz 6. dakikasında Samsunspor'dan Satka'nın ceza sahasında yaptığı faul, Adana Demirspor'a penaltı kazandırdı. Güney ekibinden Adem Barasi, penaltıyı gole çevirerek, Adana Demirspor'u 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda etkisiz kalan Samsunspor, rakip kaleye şut atmayı bile başaramadı.

İkinci Yarının Parlayan Yıldızı: Muja

İkinci yarıya daha derli toplu bir oyunla başlayan Samsunspor, Adana kalesine yüklenmeye başladı. 58. dakikada, taç atışı sonrası Marius Mouandilmadji'nin kafayla indirdiği topu Arbnor Muja, enfes bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve durumu 1-1'e getirdi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan transfer atağı! Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan transfer atağı!

Galibiyet İçin Yüklendiler

Golden sonra Samsunspor, üstündeki ölü toprağını atarak rakip kaleye galibiyet için yüklenmeye başladı. Maçın 90+3. dakikasında sonradan oyuna giren Dimata, kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderdi ve Samsunspor'u 2-1 öne geçirdi. Uzatma dakikalarının son saniyelerinde Dimata'nın asistini değerlendiren Soner, maçı 3-1’lik sonuçla tamamladı.

Murat Sancak Adana Demirspor Kulubu Baskani

Sancak'ın İstifası

Maçın ardından Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, 3-1 mağlup oldukları Samsunspor karşılaşmasının ardından başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Sancak, 7 Ekim 2024 itibarıyla başkanlık görevine Bedirhan Durak’ın atandığını duyurdu.

Samsunspor, bu galibiyetle birlikte üst üste 4. dış saha galibiyetini elde ederek ligdeki yükselişini sürdürdü. Futbolseverler, her iki takımın da gösterdiği performansla gelecek haftalarda neler yapacaklarını merakla bekliyor.