Samsun’un Meşhur Kıyır Kıyır Kıvratması Tarifi İçin Malzemeler
-1 yumurta
-Yarım tatlı kaşığı tuz
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı sirke
-1 paket vanilya
-1 buçuk çay kaşığı karbonat (yoksa 1 paket kabartma tozu)
-5 buçuk su bardağı un

Samsun’da Toplu Ulaşımda Flaş Yenilik: Ücretsiz Aktarma Dönemi Başladı Samsun’da Toplu Ulaşımda Flaş Yenilik: Ücretsiz Aktarma Dönemi Başladı

Açmak için

-2,5 su bardağı nişasta
-Yarım su bardağı un (az gelirse bu oranlarda tekrar nişasta-un karşımı yapılır )
İç harcı için

-5 su bardağı fındık
-1 su bardağı şeker

Üzeri için

-1 yemek kaşığı tereyağ
-Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Samsun’un Meşhur Kıyır Kıyır Kıvratması Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Karıştırma kabına yumurta, tuz, süt, yoğurt, sıvı yağ ve sirke alınır karıştırılır.
2.Daha sonra vanilya karbonat (yoksa kabartma tozu ) ve un eklenir yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Un miktarı kalitesine göre değişkenlik gösterebilir.
3.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim. Toplamda 18 adet beze çıkıyor. Hamurun üzeri kurumaması için üzerine bir poşet veya strec filmle kapatalım.
4.İç harcı için 5 su bardağı fındığı robotta orta ayarda ( ne çok ince ne çok kalın) çekelim ve 1 su bardağı toz şeker ile karıştıralım.
5.Yufkaları açarken arasına serpmek için nişasta ve unu karıştıralım.
6.Bir bezeyi alıp altını üstünü bolca nişastalayıp açabildiğimiz kadar açalım.
7.Açarken oklavaya yapışmasın diye nişasta karışımından serpmeyi unutmayalım.
8.Açtığımız yufkanın her tarafına şekerli fındığımızdan serpelim.
9.Sonra ince bir oklavaya saralım.
10.Rulo şeklindeki yufkayı iki ucundan tutup ortaya doğru büzüştürelim.
11.Sonra bir tarafından tutarak oklavayı içinden yavaşça çekelim.
12.Sonra kıvratmanın şeklini bozmadan tepsiye alalım.
13.Üzerine yağ süreceğimiz için tepsinin tabanını yağlamaya gerek yok.
14.Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım hepsi bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.
15.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun