Suyu ve doğası ile göz kamaştıran Sapanca Marmara’nın İncisi
Turizm İlçesi olma yolunda hızla ilerleyen, tüm kültürleri içinde barındıran, suyu, doğası, havası özellikle de ismini aldığı Sapanca Gölü ile, sportif faaliyet alanlarıyla Turizm ilçesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Özellikle son 3 yıldır çok büyük bir atılım yapan Sapanca, tam bir geçiş noktasında ve bir cazibe merkezi. Sakarya’ya gelen birkaç gün kalıp memleketlerine geri dönüyordu. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, yaptığı önemli değerlendirme de "Biz göreve geldiğimizden bu güne turizmi çeşitlendirerek vatandaşların ilimizde daha çok kalabilmesi için bazı çalışmalar yaptık. El sanatları festivali. Süs bitkiciliği fuarı. Çeşitli fuar ve festivaller düzenledik. Turistlerimizi bu etkinliklerde buluşturarak Sapanca ve İlimiz ekonomisine katsı sunmaya çalıştık. Biz şu anda Sapanca’da ciddi bir turizm potansiyeli ve teveccüh var. Biz elimizden geldiğince turizm ve alt yapının daha da iyi hale getirerek hizmet sunmaya çalışıyoruz Hızlı büyümeninde belirli sıkıntıları olabiliyor. Turizm ve altyapı aynı oranda büyüyemez ise su elektrik ve yol sıkıntısı olabilecek. Bu sıkıntıların oluşmaması için SEDAŞ, SASKİ ile bazı çalışmalarımız var.
Muhteşem bir mesire ve yürüyüş alanı oluşturuyoruz.
Biz göreve geldiğimizde 34 projemiz vardı. Şuan dek 55 dolayında proje yaptık. Projelerimizin yüzde 95’i gerçekleşti. Ciddi projeler yaptık. Örneğin kapalı olimpik yüzme havuzumuz var. Akua parkımız var. Gençlerimiz hem eğleniyor hem de yüzme öğrenebilmekte. İstanbul Deresi rekreasyon alanıydı. Orada 3 adet nostalji köprüsü ve 3 adet gölet oluşturduk. Ağaçlandırdık ve yaya yürüyüş yolu yaptık. 4 yıl süren bir emek harcadık. Bir ay içinde de bitmiş olacak. Seyir terasının olduğu yerde yürüyüş yolu var. Bu tamamlandığında yürüyerek ve piknik yapanlar Sapanca Gölü manzarasını izleyebilecek. Muhteşem bir mesire ve yürüyüş alanı oluşturuyoruz. Aydınlatma ve güvenlik kamera işlemlerine yönelik çalışmalar olacak. Akçay Fevziye arasında şuanda yürüyüş yolu yapıyoruz. Sapanca Belediyesi’nde hizmete başladığınızda yaklaşık 8 köyde doğalgaz yoktu. Problemli olan köylerin bir kısmının sorunlarını çözdük. Otoyol kenarlarında Karayollarından izin alınamayan köylerin sorununu çözdük. Hacı Mercan, Fevziye, Şükriye, Memnuniye ve Akçay mahallelerine doğalgaz getirdik. Bu mahallelerin asfaltlarını yaptık. Doğalgazı olmayan İkramiye ve Balkaya ve İstanbuldere kaldı. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.
Hoş geldin Bebek
Hoş geldin Bebek projesini hayata geçirdik. Engelli Kafe ve yanına Engelli Park yaptık. Sokak güzelleştirmesine yönelik Kayacan, Kemer, Kadı, Temren, Gazino sokakları ve İstiklal Caddesi’nin alt yapısını ve aydınlatmalarını yeniledik. Kırkpınar’da eski hava alanını fuar ve festival alanı yaptık. Muhteşem bir fuar alanına sahibiz. Burası şimdilerde fuarın yanı sıra piknik alanı olarak ta kullanılıyor. Dileyen vatandaşlarımız burada göle girip yüzüp serinleyebilmekte.
Sapanca turizm ilçesi oldu
Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Asfaltlama çalışmalarımızın yüzde 95’lik bir kısmını tamamladık. Sapanca’yı geleceğe hazırlıyoruz. Sapanca artık bir turizm ilçesi oldu. İzmit ve Sapanca arasında ki yol tek yol. Bu yolu çift yol haline getirmek için çalışmalar yaptık. Bin 800 metresini yapabildik. Baya zor bir iş. Karayolları ile görüştük. Ulaştırma Bakanlığı el atarsa amacımıza ulaşmış olacağız. Otoban çıkışında kavşak sözü vardı. Karayolları 12. Ayda ihaleye verdi. Ancak henüz çalışmalar bitmedi. Köprübaşından otoban giriş çıkışına kadar caddenin aydınlatma işlemlerini gerçekleştirdik.
Yayladan500 dönüm yer kiraladık. Bu yaylaya teleferik çıkartabilirsek Sapanca’daki turizm potansiyelini 12 aya yayabiliriz. Aynı zamanda İlçemizin ekonomisine de ciddi bir katkıda bulunmuş oluruz.
Sapanca’da işsizlik ciddi bir şekilde önlenmiş durumda. İlçe de çalıştırmak için eleman arıyoruz. Örneğin bir yıldır sucu arıyoruz. Gençlerimizin ilçede iş yeri ve işletme sahibi olması beni mutlu ediyor. Bongolo sahiplerinin yüzde 85’i ilçemiz vatandaşı. Daha önce işi olmayan yada işi oluğta bağı bahçesi olan insanlar yerlerini satıyordu ama artık kimse satmıyor. Denetlensin diye Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği’ni kurdurduk. Dernek çatısı altında buluştular, eğitimler aldılar. İlçemize sığınmacılar gelmiyor. Turizm amaçlı Araplar geliyor, döviz bırakıyorlar bizde kamusal görev yapmış oluyor ülkemize katma değer sağlıyoruz" dedi.