İlk Kez Uçak Yolculuğu Yapacaklar için Rehber İlk Kez Uçak Yolculuğu Yapacaklar için Rehber

Ne zaman kendimizi dertli ve yalnız hissetsek kendimizi doğaya vururuz. Ormanlar, nehirler, dağlar ve şelaleler bizlere evrende ne kadar küçük olduğumuzu gösterir. Ayrıca bu doğal yapıtlar bizlere ne kadar değerli olduğumuzun da bir kanıtıdır. Günümüzde oluşan şelalelinbirçok farklı aşamadan geçtiğini biliyoruz. Aynı zamanda şelaleler yüksekten suyun akması şeklinde oluşan doğal yapılar olarak tanımlanıyor. Peki tüm bunları bilmemize rağmen şelaleler nasıl oluşur sorusuna cevap verebiliyor muyuz? İşte şelalelin oluşma durumu şu şekilde oluyor. 

• Şelalelerin oluşması doğal ve jeolojik bir süreci kapsıyor. Yer yüzünde bulunan nehirlerden akan sular yüksekten aşağı doğru akma eğilimi gösteriyor. Nehirlerden akan sular ayrıca toprağı veya kayaçları eritebiliyor. Yer yüzünde bulunan ve eriyen kayalar farklı yüksekliklerde meydana gelen zeminleri oluşturuyor bu sayede şelaleler meydana gelebiliyor. 

Doğal Güzelliklerin Farkına Varabiliyor Muyuz?

Şelaleler bizlere güzelliğin, ferahlamanın ve rahatlığın simgesi olarak gelir. Suyun akış sesinin bizlere huzur verdiği bilinmektedir. Bunun içindir ki insanlar şelaleleri daima ilgi çekici bulmuşlardır. Şelalelerin yer yüzünde oluşması jeolojik olaylar ile açıklanabilir ve bu yapıların oluşabilmesi için uzun yıllar gerekebilir. Şelalenin yapısı ve oluşması, toprak yapısı, kayaların cinsi ve erezyon ile açıklanabilir.