Başkan İhsan Kurnaz ‘Gaziler Günü’nü kutladı’ Başkan İhsan Kurnaz ‘Gaziler Günü’nü kutladı’

Samsun'un İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Mudanya Sokak'ta önceki sabah meydana gelen olayda, bir hafta önce bir barda tabancayla bir kişiyi yaralayan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 54 yaşındaki Ramazan Başaran, pompalı tüfekle düzenlenen bir saldırıda ağır yaralandı. Ambulansla kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Başaran, hayatını kaybetti.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Başaran'ı 33 yaşındaki H.İ.'nin vurduğunu tespit etti. Polis, H.İ.'nin olay yerinden otomobille kaçtığını ve daha sonra Duruşehir mevkisinde O.K.'nin aracına binerek Kavak ilçesine gittiğini belirledi. O.K., Cinayet Büro ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve sevk edildiği Samsun Adliyesi'nde tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

O.K.'nin katil zanlısını kaçırma sırasında yanında bulunan C.K. da Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen C.K., savcının tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari katil zanlısının yakalanması için çalışmalar sürüyor.