Sadece Bir Şartla 3 Maaş Avans Verilebilecek!

Emekli maaşı alan vatandaşlarımız için büyük destek müjdeleri gelmeye devam ediyor. Bu defa bu mujdeli haber sosyal güvenlik kurumu tarafından verildi. Önceki günlerde onaylanan erken emeklilik imkanı ile birlikte milyonlarca vatandaş EFT’den erken emekli olmaya başlamıştı. Fakat emeklilik başvurusu yaptırmasına rağmen hala emekli maaşı alamayanlar da var. Sosyal güvenlik kurumu emekli maaşını hala alamayan vatandaşlar için 3 maaş avans müjdesi verdi.

Türkiye Büyük millet meclisi tarafından Mart ayının başında kabul edilen yasa doğrultusunda EYT ile emekli olma imkanları başlamıştı. Milyonlarca vatandaşımız bu yasa ile erken emeklilik için dilekçe verdi. Erken emeklilik müjdesi ile birlikte 5 milyona yakın vatandaşımız bu haktan faydalanmaya çalışmıştı. Ancak gerekli şartları taşınmasına ve başvuru yapmasına rağmen hala maaşı yatmayan vatandaşlar da var. Henüz maaş almaya başlamayan EYT emeklileri için sosyal güvenlik kurumundan müjdeli haber geldi.

2025’te Emekli Maaşı ve Memur Zammında Büyük Değişim: Enflasyon Rakamları Ne Gösteriyor? 2025’te Emekli Maaşı ve Memur Zammında Büyük Değişim: Enflasyon Rakamları Ne Gösteriyor?

SGK’dan emekliye 3 maaş avans

EYT yasası ile emeklilik hakkı elde eden fakat emekli maaşı hala yazmayan vatandaşlara sosyal güvenlik kurumundan 3 maaş avans verilecek. SGK’dan yapılan açıklamalara göre 4A 4B 4B yasası  kapsamında EYT dilekçesi vermesine rağmen 3 aydır maaşı bağlanmayan emekliler dilekçe ile başvuru yaparak avans alabilirler. Sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanacak olan bu avans tamamen faizsiz olarak geri verilebilecek.