Piyasanın yakından takip edilen bir kripto stratejisti piyasa düzeltmesinin ardından Solana’nın büyük bir yükselişe geçebileceğini tahmin ediyor. Kullanıcı adı Altcoin Sherpa olan bu stratejist, sosyal medya platformu X'te 215 bin takipçisi için SOL’un geleceğine yönelik fikirlerini paylaştı. Solana'nın bu yılın sonunda 500 doların üzerine çıkacak parabolik bir yükseliş öncesinde 120 doları yeniden test edebileceğini söyledi.

Solana, son dönemdeki durgunluğa ve hatta gerilemeye rağmen önemli bir büyüme potansiyelini koruyor. Uzmanlar, Solana'nın meme coin ve NFT sektörlerindeki güçlü temelleri ve popülaritesi ile desteklendiğini düşünüyor. Bazı analistler, 2024 sonuna kadar önceki yüksek seviyelerini aşarak 200 dolara yükselebileceğini öne sürüyor.

Solana, ayrıca kurumsal yatırımcılar arasında da önemli bir ilgi görüyor. CoinShares'e göre Solana, varlık yöneticileri ve hedge fonlarından "tahsislerde çarpıcı bir artış" gördü. CoinShares araştırma başkanı James Butterfill, ankete katılan yatırımcıların yaklaşık yüzde 15'inin yakın zamanda Solana'yı portföylerine dahil ettiğinin altını çiziyor. Bu durum, bu yılın başına göre önemli bir artışı ifade ediyor.

Solana, bu yazının yazıldığı sırada son 7 günde yaklaşık yüzde 18’lik düşüşle, son bir ayda ise yüzde 35’lik bir düşüşle 124.28 dolardan işlem görüyor.

Sponsorlu içerik tarafından aktarılana göre, Solana'nın mevcut destek trend çizgisinin üzerinde tutunması durumunda toparlanması mümkün olabilir. Bu arada, Solana ağının yıldız coini SMOG token, rekora doymuyor. DEXTools’tan edinilen bilgilere göre token sahibi sayısı 126 bini geçti. Smog token satın almak, bu popüler projenin bir parçası olmayı sağlıyor. Bu sponsorlu yazıda, bu projenin detayları aktarılıyor.

Smog Token (SMOG) - Şimdiye Kadarki En Büyük Solana Airdrop'unu Düzenleyen Proje

SMOG, ilginç konseptiyle ve büyük kapasiteli airdrop’u ile kendisini, diğer kripto projelerinden ayırmaya çalışıyor. Her şeyden önce SMOG adı, Hobbit'te görünen tonoz bekçisi ejderhası 'Smaug’ adlı bir ejderha maskotundan geliyor. Ekip, böylelikle Hobbit gibi fantastik yayınlara ilgi duyanları da cezbetmeyi amaçlıyor.

Gökalp Tekmanlı Pr Ve Dijital İtibar Yönetiminde Marka! Gökalp Tekmanlı Pr Ve Dijital İtibar Yönetiminde Marka!

Proje, bu yıl 7 Şubat'ta Solana blok zincirindeki merkeziyetsiz bir kripto para borsası olan Jupiter'de giriş yaptı. Proje ekibi bunu, "şimdiye kadarki en iyi Solana airdrop'u" olarak tanıttı ve büyük bir topluluk oluşturarak farkındalığı hızla artırdı.

Smog token satın almak isteyen yatırımcılar şu anda Jupiter DEX’ten, Birdseye'den veya MEXC'den tokeni satın alabiliyor. SMOG'a sahipseniz Airdrop Sezon 2'ye katılmaya hak kazanıyorsunuz ve özel bir kripto topluluğu olan 'The Dragon's Court'a girebilirsiniz.

SMOG ayrıca Ethereum ağında stake etmeyi de destekliyor. Staking için 90 günlük bir hak kazanma süresi geçerli. Ancak ek avantajlar beklendiğinden bu süreyi incelemeye değer. Yukarıdaki DEX ve CEX'lere gitmek yerine SMOG resmi web sitesinden doğruda token satın alırsanız yüzde 10 indirim alabilirsiniz.

SMOG Tokenin, 11 Milyon Görev Tamamlandıktan Sonra Airdrop Ödemelerini Yaptığı Söyleniyor

Proje ekibi, 1’inci ve 2’nci sezon airdrop ödüllerini dağıtma sürecini başlattığını belirtiyor. SMOG, Zealy'deki SMOG Quest'e yaklaşık 50 bin kişinin katılımını ve toplamda 11 milyondan fazla görevin tamamlanmasını deneyimledi. Böylece meme coin topluluğunun dikkatini üzerine çekti.

X'te yapılan bir duyuruya göre SMOG, 22 Nisan Pazartesi itibarıyla Zealy'de başarıyla tamamlanan 11 milyondan fazla görev için ödül ödedi.

Solana ağındaki beklenmedik sorunlar nedeniyle ilk sezonun airdrop dağıtımı yakın zamana kadar ertelendi. Proje ekibi, airdrop'un Solana ağının yoğun olduğu bir dönemde yapılması durumunda yatırımcıların zarar görebileceği endişesi nedeniyle ağ sorunu çözülene kadar erteleme kararı aldı. 15 Nisan'da Solana güncellemesi nihayet yayınlandı ve ağ normale döndü. SMOG geliştirme ekibi çifte test gerçekleştirdiğini açıkladı.

SMOG Airdrop Nasıl Çalışıyor?

SMOG airdrop'u basit bir prensiple çalışıyor. Token sahipleri Zealy'deki bir dizi topluluk temelli görev aracılığıyla puan biriktiriyorlar. Bu görevler arasında Smog token satın almak veya stake etmek, yorum bırakmak, Twitter/X, Discord ve Telegram gibi platformlarda SMOG topluluğuyla etkileşim kurmak yer alıyor.

Görevlerin çoğu otomatik olarak inceleniyor. Kullanıcılar, görevlerini tamamladıktan hemen sonra puan kazanabiliyorlar. Ancak seçilmiş birkaç görev, manuel inceleme gerektiriyor. Bu da katılımcıların ödüllerinin aktarılmasından önce kısa bir süre beklemesi gerektiği anlamına geliyor.

SMOG, airdrop’unun Sezon 1’ini 3 Nisan'da sonlandırılmıştı. Daha sonra Sezon 2’nin topluluk görevlerini yine Zealy platformunda başlattı. SMOG ekosistemi Sezon 2'de, açılış kampanyası sırasında oluşturulan güçlü temelin üzerine inşa edilen bir kripto projesi sunuyor.

Sonuç

SMOG, airdrop kampanyasıyla öne çıkan bir kripto projesi. Airdrop’un açılış sezonu, şu anda 126 binden fazla sahibiyle övünen bu proje için topluluk katılımını ve farkındalığı artırmak için oyunlaştırılmış bir yaklaşım kullandı. Böylelikle, kripto evreninde yeni bir sayfanın açılmasını sağladı.

Editör: Ozge Ozkan