“İLK İCRAAT OLARAK SUYA YÜZDE 25 ZAM YAPILDI”

*Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Belediye Başkanı seçildiği günden sonra ilk icraat olarak Samsun'da kullanılan içme suyunun fiyatına yüzde 25 oranında zam yapmış, sayaç okuma bedelini ise yüzde 150 oranında artırmıştı.

*Halkımızın büyük tepkisini çeken bu uygulamaya karşı sendikamızın başını çektiği önemli direnişler, büyük eylem ve etkinlikler gerçekleştirilmiş, yine sendikamızın da müdahil olduğu bir hukuki süreç başlatılarak konu yargıya intikal ettirilmişti.

Samsun Bafra’da Kaybolan Balıkçı Üçüncü Günde Bulundu Samsun Bafra’da Kaybolan Balıkçı Üçüncü Günde Bulundu

*Samsun 2. İdari Mahkemesi bu konuda yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen, Mustafa Demir mahkeme kararına uymak yerine konuyu üst mahkemeler nezdinde temyiz ederek uygulamayı uzatma yolunu seçmiş ve zamlı tarifeyi devam ettirerek elini halkımızın cebinden çekmeme yolunu tercih etmiştir.

*Gelinen noktada temyiz mahkemeleri de lehimize sonuçlanmış olmasına rağmen hala mahkeme kararını uygulama yönünde kılını bile kıpırdatmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere bugün buradayız.