Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nı tamamladıktan sonra tatile girdi. Meclis, 30 Temmuz’da başlayan tatilin ardından 1 Ekim 2024’te saat 15.00’te yeniden toplanacak. 2024 yılının ilk yarısında, 70 kanun teklifi kabul edildi; bunlar arasında sahipsiz hayvanlar için düzenlemeler, emekli aylıkları ve kripto varlıklar gibi önemli konular bulunuyor.

Ayrıca, Ocak-Temmuz döneminde 796 kanun teklifi verildi ve 35 karar ile 8 ortak bildiri kabul edildi. TBMM, bu dönem boyunca yoğun bir çalışma temposu sergileyerek çeşitli ulusal ve uluslararası konularda önemli kararlar aldı. Yeni yasama yılında, tamamlanmamış olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ve diğer bazı tekliflerin görüşmelerine devam edilecek.

1 Milyon TL ile En Kârlı Yatırım Seçenekleri: Mevduat Faizleri mi, Gayrimenkul mü? 1 Milyon TL ile En Kârlı Yatırım Seçenekleri: Mevduat Faizleri mi, Gayrimenkul mü?

TBMM’nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı, çeşitli önemli yasama faaliyetleri ve tartışmalarla geçti. Meclis, 2023'ün Temmuz ayından itibaren birçok önemli düzenlemeyi kabul etti ve tatil öncesinde sahipsiz hayvanlar ile ilgili kapsamlı bir kanun teklifi onayladı. Yeni yasama yılı, 1 Ekim 2024’te başlayacak ve bu dönemde özellikle Öğretmenlik Mesleği Kanunu gibi tamamlanmamış teklifler ele alınacak. Ayrıca, ekonomik düzenlemeler, emekli maaşları ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularda yapılacak yeni düzenlemeler de gündemde olacak. TBMM’nin bu yılki çalışmaları, yurt içi ve uluslararası arenada birçok önemli gelişmeye ışık tuttu ve bu yoğun dönem, yeni yasama yılıyla birlikte devam edecek.