Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yürütülen projeler kapsamında toplam 27 bin 563 konut inşa ediliyor, böylece mega kent, daha güvenli ve modern bir yapıya kavuşuyor.

Dev Kentsel Dönüşüm Projesi:

Mevduat Faizleri Yükseliyor! 1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar? Mevduat Faizleri Yükseliyor! 1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar?

TOKİ, 27 bin 563 konutluk dev kentsel dönüşüm projesi ile İstanbul’un yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda şu ana kadar 14 bin 932 konut vatandaşlara teslim edildi. Halen 12 bin 631 konutun dönüşüm projeleri hazırlık aşamasında, 5 bin 155 konutun inşası ise tüm hızıyla devam ediyor. Bu projeler sayesinde İstanbul, sağlam temeller üzerine inşa edilen modern ve güvenli konutlarla donatılıyor.

Gaziosmanpaşa’da 2 Bin 165 Konut Tamamlandı:

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 bin 165 konutun inşası tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. İlçede halen 2 bin 747 konutun inşaatı devam ediyor. Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yıldıztabya mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, depreme dayanıklı yeni konutlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor. Ayrıca, Kartal Orhantepe Mahallesi’nde daha önce çöken Yeşilyurt Apartmanı ve çevresindeki sağlıksız binalar yenilenerek, daha güvenli yaşam alanları oluşturuldu.

Esenler’de 50 Bin Konut Projesi:

Esenler’de sürdürülen kentsel dönüşüm projesiyle, yaklaşık 50 bin konut hayata geçirilecek. Az katlı yatay mimari ve akıllı şehir planlamasıyla inşa edilen bu yeni yerleşim alanı, 8.5 milyon metrekarelik rezerv alanda etaplar halinde tamamlanacak. Esenler Oruçreis’te yapımı tamamlanan 262 konut teslim edilirken, 2 bin 258 konutun inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul’daki Diğer Devam Eden Projeler:

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde 281, Güngören Gençosman Mahallesi’nde ise 300 konutluk kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Bağcılar, Beyoğlu ve Küçükçekmece gibi İstanbul’un farklı ilçelerinde de binlerce konut, vatandaşlara teslim edilmek üzere inşa ediliyor. TOKİ, bu projelerle İstanbul’u depreme dayanıklı ve modern konutlarla donatmayı sürdürüyor.