Zorunlu trafik sigortası, yeni araç aldığınızda yasal olarak yaptırmanız gereken bir poliçedir. Eğer ikinci el bir araç tercih ettiyseniz trafik sigortası sorgulama yaparak aracın poliçesi olup olmadığı bilgisine de ulaşabilirsiniz. Ancak bu poliçe eski sahibinin sorumluluğunda olacağı için yeni araç alımlarında trafik sigortası teklif al işlemi yapmanız gerekir. Bu tarz bir durumda Sigortayeri üzerinden önce trafik sigortası sorgulama, ardından da zorunlu trafik sigortası teklif al işlemi yaparsanız aracınıza ve bütçenize göre en doğru seçenekleri belirleyebilirsiniz. Seçenekler arasından istediğiniz seçerek aracınızı güvence altınıza alabilirsiniz.

İş İnsanı Murat Başkan Kimdir ? İş İnsanı Murat Başkan Kimdir ?

Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası sorgulama işlemi için öncelikle araç ve kimlik bilgilerini sisteme girmeniz gerekir. Poliçenizi hangi firma ya da aracı kurumdan alırsanız alın Trafik sigortası sorgulama işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu şekilde araç için yaptığınız poliçenin başlangıç ya da bitiş tarihini öğrenebilirsiniz. Böylelikle poliçe yenileme ya da biten poliçenin şartlarını öğrenme gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. E-devlet üzerinden de yapabileceğiniz trafik sigortası sorgulama işlemindeki sonuçlara göre zorunlu trafik sigortası yenileme işlemlerine başlayabilirsiniz.

Araç Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Araba sigortası teklif al işlemi yaparken fiyatlar konusunda aklın karışabilir. Bu durum poliçe seçiminde oldukça normal bir süreçtir. Trafik sigortası sorgulama işlemi yaptıktan sonra poliçe bitiş tarihiniz yaklaştıysa yenileme işlemlerine başlayabilirsiniz. Trafik sigortası fiyatları konusunda sürücü geçmişi belirleyici bir detaydır. Bu nedenle aynı 2. el aracın eski sahibinin poliçe bedeli ile sizin bedeliniz arasında farklılık olur. Trafik sigortası sorgulama yaparken basamaklar görebilirsiniz. Bunun nedeni sürücü geçmişi ve indirim basamaklarıdır.

Zorunlu trafik poliçelerinde sürücü belirli bir basamakta başlar. Kaza geçmişi durumuna göre her yıl basamak atlar ya da basamak düşer. Eğer ilk kez trafiğe çıkacak bir sürücüyseniz başlayacağınız basamak 4. basamaktır. Eğer ilk yılınızda kaza yapmazsanız %5 hasarsızlık indirimi alarak 5. basamağa çıkarsınız. Poliçeler yıllık oldukları için her yıl hasarsızlık durumuna göre indirim kazanırsınız. Toplamada 8 basamak olan poliçe seçeneklerinin en üst seviyesi 8. basamaktır. 7. basamakta %40 indirim aldıktan sonra en az 5 yıl bu seviyede hasarsız olarak tamamlamanız gerekir. Eğer bu şartı da sağlarsanız %50 indirime hak kazanırsınız.

Trafik sigortası sorgulamasında da görebileceğiniz bu durum da fiyatlar açısından farklılık yaratır. Benzer durum ise kaza yapıldıktan sonra basamak düşme olarak kendisini gösterir. 3. basamakta poliçe fiyatında %45 artış olacağı için fiyat artabilir. Bu durum 0. basamağa kadar aşağı doğru gider. 

Her Bütçeye ve Sürücüye Göre Araba Sigortası Fiyatları

Trafik sigortası sorgulama işlemi yaparak poliçe bitiş tarihini belirlediyseniz o tarihten bir ay önce yeni poliçe için harekete geçebilirsiniz. Araç sigortası teklif al ya da araç sigortası teklifleri gibi bir araştırma için öncelikle karşılaştırmalı ve listeli şeklinde görmeniz oldukça büyük avantaj sağlar. Fiyatlar basamaklara ve hasarsızlıklara göre değişse de ilk yapılan poliçe üzerinden işlem olacağı için ilk kez sigorta yapılırken en doğru seçeneğe yönelmeniz gerekir.

Trafik sigortası sorgulaması yaptıktan sonra poliçe tarihinin yaklaştığını görürseniz doğru seçenekler için Sigortayeri platformunu kullanabilirsiniz. Sigortayeri sizin için en doğru seçenekleri belirler ve listeler. Siz de bu listeden istediğiniz firmayı seçebilirsiniz. Firmalar arasında fiyat farklılıkları olabileceği gibi ödeme koşulları da değişebilir. Taksit ya da ödeme atlama gibi farklı fırsatlar olabilir. Bu nedenle bir poliçe oluşturmadan önce trafik sigortası sorgulaması yapıp Sigortayeri üzerinden tüm seçeneklerinizi belirlemelisiniz. Böylelikle bütçenizi aşmadan uygun ödeme koşullarına göre bir seçenek belirleyebilirsiniz.