Döviz Kurlarında Son Durum: Dolar ve Euro 13 Eylül 2024’te Ne Kadar? Döviz Kurlarında Son Durum: Dolar ve Euro 13 Eylül 2024’te Ne Kadar?

Tüpraş, 9 Ağustos 2024 itibarıyla nitelikli yatırımcılara yönelik yeni tahvil ihracına başladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21 Aralık 2023 tarihli onayıyla gerçekleştirilen işlem, yurt içinde halka arz edilmeksizin yürütülüyor. Başlangıç tutarı 1 milyar TL olarak belirlenen tahviller, talep doğrultusunda artırılabilecek. Tahvillerin vadesi 12 Ağustos 2026'ya kadar sürecek ve değişken faiz oranı TLREF endeksi üzerine yüzde 1 ek getiri sağlayacak.

Yatırımcılara her 3 ayda bir kupon ödemesi yapılacak ve ilk ödeme 11 Kasım 2024'te gerçekleşecek. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından kaydedilecek işlemler, AK Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yürütülecek. Tüpraş’ın AAA (tur) Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu, Fitch Ratings tarafından yatırım yapılabilir seviyede değerlendirilerek yatırımcılara güçlü bir güvence sunuyor. Bu tahvil ihracı, yatırımcılar için cazip bir fırsat olarak öne çıkıyor.