Türk Hava Yolları'ndan A350 Uçakları İçin Finansman Anlaşması

Türk Hava Yolları (THY), filoya ağustos ayında katılan iki yeni nesil Airbus A350 uçağının finansmanını tamamladı. Finansman, İsviçre frangı cinsinden sağlanırken, Avrupa İhracat Kredi Kuruluşları garantisi altında KfW IPEX-Bank ile gerçekleştirildi.

THY'nin basın açıklamasına göre, dünyanın en geniş uluslararası uçuş ağına sahip hava yolu şirketi olan THY, filosunu genişletmeye ve modernize etmeye devam ediyor. Yeni A350 uçakları, şirketin uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

iPhone 16 Türkiye'de Araç Fiyatlarıyla Rekabet Ediyor! iPhone 16 Türkiye'de Araç Fiyatlarıyla Rekabet Ediyor!

Finansman ve İşbirliği Detayları

THY’nin finansman işlemi, coğrafi olarak çeşitlendirilmiş bir finansör tabanı sağlarken, kur riskini en aza indirerek maliyet verimliliğini artırma amacı taşıyor. THY Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, KfW IPEX-Bank ile olan işbirliğinin önemine değinerek, “Uçak finansmanındaki çeşitlendirme stratejilerimizle uyumlu olan bu işlemle KfW IPEX-Bank ile işbirliğimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz,” dedi.

KfW IPEX-Bank’ın Görüşleri

KfW IPEX-Bank Küresel Mobilite Başkanı Sebastian Blum, THY ile ilişkilerinin güçlendirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Blum, “Müşterimizin filo modernizasyonunu desteklemek, Avrupa’da ve dünya çapında mobilitenin dönüşümüne katkıda bulunma tutkumuzla örtüşüyor,” şeklinde konuştu.

A350 Uçaklarının Önemi

Yakıt verimliliği yüksek motorlarla donatılmış Airbus A350 geniş gövde uçakları, THY’nin uzun mesafe ana filosunun önemli bir bölümünü oluşturuyor. THY'nin Airbus ile imzaladığı 355 uçaklık satın alma anlaşması, şirketi önümüzdeki yılların en büyük filo büyümelerinden birine hazırlıyor. Bu anlaşma, THY’nin küresel havacılık pazarındaki rekabet gücünü artırma hedefini destekliyor.