Devlet tarafından sunulan çoğu imkan PTT tarafından ödenmektedir. Kadınlara yönelik Devlet çok sayıda ödeme gerçekleştiriyor.

Bu Hafta Yatırım Araçlarının Performansı: Borsa, Döviz ve Altın Bu Hafta Yatırım Araçlarının Performansı: Borsa, Döviz ve Altın

Her ayın belirli günlerinde 2 ya da 3 ayda bir düzenli olarak destek ödemesi olduğu gibi sadece bir defalık ödemede de başvurusu sonrasında hesabınıza yatıyor. Emekli ve memur zamları sonrasında destek ödemelerine de zam geldi. Yetim ve dul aylıklarını yapılan zamlar Temmuz ayında yansırken diğer ödemeler Ağustos ayında hesaplara yatacak. Devlet tarafından yapılan çeyiz yardımı içinde gelişmeler yapıldı.

TÜİK Temmuz’un 5’inde memur ve emekliye maaşlarının belirlenmesi için ilk 6 aşkım enflasyon verilerine dile getirdi. Bu durumda da emeklilere %25 memurlara da enflasyon seyyanen ödeme onayı geldi.

Açıklığa kavuşan zamlarda sonra devletin sağladığı imkanlar içinde yer alan destek ödemelerinin hemen hemen hepsine zam geldi. Bu durumda çeyiz desteğinden yararlanmak isteyen yüz binlerce kişi harekete geçti. Evlilik için hazırlık yapan çiftleri vuran zamlar, evlilik sürecinin uzamasına neden oluyordu ama devleri verdiği çeyiz desteği gençlerin hayatlarını kurtarıyor.

Peki çeyiz desteği için başvuru şartı ne?

Yetim maaşı alan ve evlilik yapan bayanlar bir defaya mahsus olmak kaydıyla çeyiz parası alabilirler.  Erkekler için böyle bir durum söz konusu değil.

Sigortalı olan bayanlar ölüm aylığı ya da geliri alamadıkları için çeyiz parasını almaya hak kazanamazlar.

Çeyiz desteğinden yararlanmak için hak sahibi talep belgesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurusu yapması gerek.