Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), taşıt plaka bilgilerinin akaryakıt istasyonlarında otomatik olarak akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemin istasyon ve taşıt olarak yapılması gereken montaj işlemi vardır. TORA, akaryakıt sektöründe 27 yıllık tecrübesiyle bu sistemin güvenli ve emniyetli bir şekilde Türkiye genelinde UTTS kurulumunu gerçekleştirir.

Bu sistemin temel amacı, araçların akaryakıt harcamalarını kayıt altına almak ve bu işlemin devlet tarafından kontrol edilmesini sağlayarak piyasada rekabet eşitliğini oluşturabilmektir. 

UTTS işletmecileri, akaryakıt dağıtım şirketleri ve akaryakıt istasyon işletmecileri, yetkili donanım üreticileri, yetkili taşıt ve istasyon montaj firmaları, Yeni Nesil Pompa Ödeme Kaydedici Cihaz üreticileri (YN Pompa ÖKC) ve yükümlü taşıt sahipleri bu sistemin paydaşlarıdır.

Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerin Yurt Arayışları Başladı: Yurt Fiyatları El Yakıyor Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerin Yurt Arayışları Başladı: Yurt Fiyatları El Yakıyor

TORA, akaryakıt sektöründe Darphane tarafından yetkilendirilmiş araç montaj firması olarak, 81 şehirdeki lisanslı montaj noktalarıyla Türkiye genelinde kesintisiz hizmet sunar. UTTS hakkında daha detaylı bilgiye darphanenin resmi sitesi https://www.utts.gov.tr/  adresinden; montaj talepleri ve yetkili montaj bayi başvurularına  https://utts.org.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz.