Apple’dan Windows için iTunes Güvenlik Güncellemesi

Apple, iTunes’u Mac platformunda rafa kaldırmış olsa da, Windows kullanıcılarına yönelik desteğini sürdürüyor. Şirket, son olarak Windows için iTunes 12.13.3 sürümünü yayınlayarak önemli bir güvenlik açığını giderdi. Bu güncelleme, Windows bilgisayarında hala iTunes kullananlar için kritik önem taşıyor.

iTunes 12.13.3 Güncellemesinin Detayları

Apple, Perşembe günü iTunes’un yeni sürümüne dair güvenlik içerik notlarını paylaştı. Şirket, güncellemenin yerel bir saldırganın yetkilerini artırmasına olanak tanıyan bir güvenlik açığını kapattığını belirtti. Bu açık, “gelişmiş kısıtlamalar” ile engellendi. Özellikle, saldırganların yetki seviyelerini yükselterek sisteme erişim sağlamasını engelleyen bu adım, Windows kullanıcıları için oldukça önemli bir güvenlik önlemi sunuyor.

İzmir Körfezi'nde Acil Müdahale: Balık Ölümleri ve Kötü Kokulara Karşı Oksijen Artışı Çalışmaları İzmir Körfezi'nde Acil Müdahale: Balık Ölümleri ve Kötü Kokulara Karşı Oksijen Artışı Çalışmaları

Windows’ta iTunes’un Son Durumu

Her ne kadar Apple, iTunes için güvenlik güncellemeleri yapmaya devam etse de, yazılıma yeni özelliklerin eklenmesi oldukça nadir hale geldi. Bu bağlamda, iTunes’un kullanıcı deneyiminde büyük değişiklikler yaşanmıyor.

Öte yandan, Apple bu yıl Windows için bağımsız Apple Music ve Apple TV uygulamalarını resmi olarak kullanıma sundu. Ancak hala iTunes olmadan Windows’ta Apple Podcast’lerini kullanmak mümkün değil.

iTunes Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Eğer Windows bilgisayarınızda iTunes kullanıyorsanız, en son sürüme güncellemek oldukça basit. Bunun için iTunes’u açtıktan sonra, Yardım menüsüne tıklayıp “Güncellemeleri Denetle” seçeneğini seçmeniz yeterli. Ayrıca, iTunes’u Microsoft Mağazası üzerinden yüklediyseniz, yeni sürüm otomatik olarak güncellenecektir.

Apple, iTunes’un güvenlik açıklarını düzenli olarak kapatmaya devam ederken, kullanıcıların bu güncellemeleri ihmal etmemesi gerektiğini vurguluyor.

I Tunes Microsoft
iTunes, Windows platformunda hala varlığını sürdürse de, güvenlik açıklarını kapatan güncellemeler dışında büyük değişiklikler yaşanmıyor. Yine de, kullanıcılar sistem güvenliği açısından en son güncellemeleri mutlaka yapmalı.