Mutfağı: Yalova mutfağı, zengin bir mutfaktır. Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte, Marmara mutfağının da etkileri görülmektedir. Yalova'nın en meşhur yemekleri arasında Yalova böreği, Termal çorbası, Termal tatlısı, milföylü Yalova kebabı, kaçamak, cennet künkü, Yalova köftesi, böğür, yumurta dolması, yaprak pidesi ve tavuklu mantı sayılabilir.

Tarihi ve kültürel yerleri: Yalova, zengin bir tarih ve kültüre sahiptir. İlde birçok tarihi ve kültürel yer bulunmaktadır. Bunların arasında Yürüyen Köşk, Termal Atatürk Köşkü, Atatürk Arboretumu, Karaca Arboretumu, Yeşilköy Hamamı, Ayazma Camii sayılabilir.

Yalovalı kuraşçılar Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu Yalovalı kuraşçılar Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu

Doğal güzellikleri: Yalova, doğal güzellikleri ile de öne çıkmaktadır. İlde birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Bunların arasında Karaca Arboretumu, Beşpınarlar Yaylası, Dipsiz Göl, Çınarcık Kent Ormanı, Çaldere Şelalesi, Delmece Yaylası, Erikli Yaylası, Karlık Yaylası, Çınarlı Yol ile Sudüşen Şelalesi sayılabilir.

Yalova ilinin en meşhur şeyi ise Yalova böreğidir. Yalova böreği, Yalova'nın en sevilen yemeklerinden biridir. Yufka, kıyma, soğan, domates ve baharatlarla hazırlanan börekler, genellikle fırında pişirilir. Yalova böreği, genellikle sıcak olarak servis edilir.