Allah'ın rızasının, cennetinin peşinde olanlar...

Allah'ın kitabını anlayabilecekleri dille okusalar...

Hiç aracı koymadan...

Olduğu gibi anlamak için...

Yaratanın verdiği o aklı kullansalar...

Ne 15 Temmuz yaşanır...

Ne IŞİD...

Ne de başka terör olayları...

Zira bunların hepsinin ardında bir gruplaşma vardır!

***

Allah, gönderdiği kitapta...

Din için bölünmeyi, fırkalaşmayı yasaklamışken...

Müslümanların...

Mezheplere...

Tarikatlara...

Cemaatlere...

Camilere...

Kollara...

Saflara bölünmesi...

Yaşanan faciaların gerekçesidir aslında!

***

Yani...

Müslümanlık birilerinin zorlaştırıp, bundan kendilerine paye çıkarmaya çalıştığı gibi zor bir din değil...

İlk emri yerine getireceksin yani okuyacak ve anlayacaksın!

Size Kur'an'dan dinde bölünmeleri yani mezhepleri, tarikatlara ve cemaatlere bölünmeyi yasaklayan ayetleri çıkardım...

Okuyup, anlayasınız ve bulunduğunuz durumu değerlendirip...

Sözde, din adına çalışan bu tür yapıların peşinden gitmeyesiniz diye...

***

Ali İmran (103)

Hep birlikte Allah'ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Birbirinizin düşmanı idiniz, Allah kalplerinizi uzlaştırıp kaynaştırdı da O'nun nimeti sayesinde kardeşler haline geldiniz. Ateşten bir çukurun kenarında idiniz; sizi oradan kurtardı. Allah size ayetlerini bu şekilde açıklıyor ki, doğruya ve güzele yol bulasınız.

***

Enam (153)

Bu benim dosdoğru yolumdur, onu izleyin, başka yolları izlemeyin! Yoksa bu hal sizi O'nun yolundan uzaklaştırıp parçalara böler. Sakınıp korunasınız diye O bunu önermiştir size.

***

Enam (159)

Dinlerini parça parça edip fırkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir.

***

Sura (13)

Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.

***

Sura (14)

Kendilerine ilim geldikten sonra, sadece aralarındaki kıskançlık ve azgınlık yüzünden fırkalara bölündüler. Eğer belli bir süreye kadar erteleme sözü Rabbinden gelmiş olmasaydı, aralarında iş mutlaka bitirilirdi. Onların ardından Kitap'a mirasçı olanlar da onun hakkında, işkillendiren bir kuşku içindedirler.

***

Beyyine (4-5)

Kitap verilmiş olanlar, kendilerine beyyine/açık delil geldikten sonradır ki parçalanıp bölündüler. Oysaki onlara, dini yalnız O'na özgüleyerek, dosdoğru yürüyen kişiler halinde sadece Allah'a ibadet etmeleri, namazı/duayı yerine getirmeleri, zekatı vermeleri emredilmişti. İşte budur doğru, eskimez ve aşınmaz din.