Geçtiğimiz hafta cuma günü.
Mart kapıdan baktırmıyor, kazma kürek yaktırmıyordu.
DSİ lojmanlarında başlayan tatlı bir koşturmaca…
Aileler sabahın erken saati hazırladıkları onlarca ürünü bahçedeki masalara taşıyarak adeta gıda resitali yapma yarışındalar. Aralarında yeni taşınanlar da, bahçede belki de ilk kez tanışıyorlar.
Doğayı sahiplenme ve ağaç sevgisi etkinliği öncesi, çocuklar keyifli. Onları seyrederken çocukların olmadığı ortam, insanı gerçekten köreltir dedirtiyor bizlere.
Büyükleri soru yağmuruna tutan çocuklar, az sonra toprağa dikip adını verecekleri fidanları çoktan sahiplenmişler bile.
Anlaşılan kendilerine günün ana teması iyi anlatılmış.
Down sendromlu Oğuzhan, baharın işaretlerini verdiği gün, aylardır evinden ilk kez çıkmış. Samsun'a ilik nakli olmak üzere gelen Batmanlı ve Kilisli misafir çocuklar ise arkadaşlarıyla çoktan kaynaşmışlar.
Hava o kadar güzel ki, çocuklar kış şartlarında uzun zamandır duvarlar arasında kalmanın hırsını özgürce çıkarıyor.
Semaverin dumanı ise az sonra "tavşankanı çaylar burada" mesajını verirken, ailelerin evlerden bahçedeki masalara taşıma işi sürüyor.
Kurum personeli de sosyal etkinliğe katkı vermenin hazzını yaşama beklentisinde.
Kampüste çeşitli alanlara başta çam olmak üzere fidanlar dikileceğini öğrenince, bu tabloda özellikle ''çocuklarımız bu rolü üstlensin'' teklifimiz kabul görmüştü.
Tüm bu görüntüler amaca ulaşmada bir araçtı, asıl olan çocukların mutluluğu ve alacakları bilinçti. Gerçekten o gün çocuklar, kurum çalışanları ve aileleri anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Bir çocuğumuz sahiplendiği fidanın dikileceği çukurun başında beklerken, bir diğeri ise diktiği fidanın dibine hortumu çekerek, can suyu verme heyecanını yaşıyordu.
Bölge müdürümüzden, idari kadroya, çalışan personelden, ailelere kadar…
En önemlisi kendilerine güzel bir doğa bırakacağımız ''çocuklarımız'' oradaydı.
Neredeyse daldaki tek yaprağa, üzerinde çıplak ayakla dolaşılacak bir tutam çimene özlem duyan, suni yeşillik ve yapay görselliklerle tatmin edilmeye çalışılan dünyadayız.
İnsanın rahat nefes alabileceği doğal mekanlar, günümüzde o kadar değerli ki,bu değerlerin kazanılıp korunması için, artık inanılmaz maliyetler göze alınıyor.
Çevre artık gündemden düşmeyen/düşmemesi gereken önemli birkavram.
Betonlaşmadan bunalan insan, huzuru doğada buluyor.
DSİ 7.Bölge Müdürlüğü Atakum yerleşkesinde "FidanDikme Şenliği" etkinliğinin karşılığı o bahçede çocuklarımızın artık ''bir dikili ağaçları''var.
Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.