Umutlardır insanı hayata bağlayan.
Yaşamı güzel kılan da umutların diri tuttuğu beklentilerdir.
Ailede evlatlar için kurulan hayaller ise hayatın tatlı yüzüdür.
Çocukların büyütülmesi, okutulması, mürüvvetlerini görebilmek…
Bugünlerde çocukları lösemiyi yenme beklentisini yakalayanların peş peşe mutluluk tablolarına tanık oluyoruz.
"Acaba o günleri görecek miyiz?" endişeleriyle umuda sarılanların, lösemiyle boğuşurken o güzel duyguları yakalamaya hasret kalanların, yaşamlarına açtıkları yeni sayfaya tanık oldukça; bu güzelliklerden toplumun haberdar olması gerektiğini düşünüyoruz.
Biliyoruz ki bunlar olağanüstü şartları zorlayarak düzlüğe çıkan hayatlardır.
Kayra Yavuz YILMAZER
Lösemiyle mücadelede yıllarca Ankara-Samsun arasında mekik dokuduğu zorlu günleri atlatan yavrumuzun geçtiğimiz günlerde sünnet düğünü vardı. Erkekliğe adımını attığı günde ailenin bugünlere ulaşmalarındaki yaşanan duygu dolu dakikaları düğüne katılan eşimden öğrendim.
Doğukan YURT.
Doğukan da Kayra gibi lösemiyi yenen çocuklarımızdan. Beş yıl önce Samsun'da lösemiyle başladığı mücadelesini bir yıl önce başarıyla tamamladı. O da geçtiğimiz günlerde delikanlılığa adım atarken, sünnet düğünüyle çevresine ayrı bir mutluluk tattırdı.
O anne ve babalar bugünlere gelmenin şükrünü ifade ederken, sağlığın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak fark edenlerden.
Kayra ve Doğukan'a Allah damatlıklarını da göstersin diyoruz.
Bir başka haberde Amasya'dan geldi.
Bir yıl önce kök hücre nakli olan Arifenur'un iki ay hastanede tecrit edilmiş dört duvar arasında başlamıştı mücadelesi. Dernek misafirhanemizde kaldığı titiz bir takip isteyen dönem sonrası kendilerini memleketlerine uğurlamıştık. Onun da bize ulaşan mesajını paylaşmak istiyorum.
Sosyal medyada paylaştığı resimde"Bir yıl önce Samsun'da kök hücre nakli oldum. Artık uzun süre kullandığım şu elimdeki maskeyi bir daha kullanmamak üzere atıyorum. Allah bu sevincimi tüm hasta arkadaşlarıma da yaşatsın" diyordu.
Ve Fatsalı Duru bebeğimiz üç yaşına girdi.
O da iki yıl önce ilik nakli olduktan sonra uzun süre Samsun'da kalmıştı. Bugünlerde anne ve babası ile üçüncü yaş gününü kutluyor.
Sağlıklı yarınlar çocuklarımızın olsun.
Çocuklarımızda sevindiren gelişmeler yıllarca gösterilen özverinin mükafatı.
Darısı şifa peşinde olan tüm çocuklarımıza…