Piyade Er Mehmet Kaya Hatay'ın Yayladağı ilçesi Hudut karakolunda gece sınır nöbeti tutuyordu. Biz uyurken önce vatan diyerek nöbet tutan binlerce Mehmetçikten birisiydi.21 yaşında hayalleri umutları olan askerlik andı içmiş nur yüzlü bir vatan evladıydı. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde hudut karakolunun nizamiyesinde nöbet tutarken Suriye topraklarından PKK/YPG'li teröristlerin açtığı ateş sonucunda şehit oldu. Şehidimiz Piyade Er Mehmet Kaya Siirtliydi. Şehit Piyade Er Mehmet Kaya'nın şehadet haberi Siirt'e ateş gibi düştü.7 Nisan 2019 günü Şehit piyade er Mehmet Kaya'nın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Siirt'e getirildi, Siirt Havalimanı'nda Şehit Piyade Er Mehmet Kaya'nın naaşı protokol üyeleri ailesi yakınları ve vatandaşlar tarafından dualarla ve törenle karşılandı. Şehit acısının yine bir tarifi yoktu Bir bahar gününde bahar yüzlü Siirtli şehidimiz bahar çiçeği olup, Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırlarında açtı… Bahar yüzlü şehit Piyade Er Mehmet Kaya duyarlı yüreklere büyük bir acı bıraktı.

Siirtli bahar yüzlü şehit Piyade Er Mehmet Kaya hayalleriyle umutlarıyla terhis olup doğduğu topraklara dönecekti. Ama bu hayali gerçekleşmedi. Hudut nöbetinde şehadet şerbeti içip, Türk bayrağına sarılı bir tabut içerisinde memleketine döndü. Şehit acısının düştüğü yer Siirt'te, gözyaşlarıyla ve dualarla karşılandı. Kimse isyan etmedi, kimse niye Mehmet Kaya demedi. Kadere ve şehadete inanmışlardı. Buruk bir gurur vardı yüreklerde. Ateşin düştüğü yerde olmak elbette kolay değildi. Biz Türkiye'nin her yerinde yataklarımızda huzur ve güven içerisinde rahat uyuyalım diye şehadet şerbeti içmişti. Bunu unutursak, bunu görmezden gelirsek kanımız kurusun. Siirt Havaalanından Siirt Devlet Hastanesi morguna götürülen aziz şehidimiz Mehmet Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı aynı gün cenaze namazı için Şeyh Musa Camisi'ne getirildi. Siirt'te binlerce vatandaş aziz şehidimizin cenaze namazında buluştu. Bahar yüzlü şehit Piyade Er Mehmet Kaya'nın cenazesi vatandaşların ve silah arkadaşlarının omuzlarında taşındı.7 Nisan 2019 günü kahraman şehidimiz Piyade Er Mehmet Kaya'nın cenazesi tekbirler eşliğinde Siirt'te Şeyh Musa Mezarlığı'nda cennete uğurlandı. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, şehit Piyade Er Mehmet Kaya'nın babası Selahattin Kaya'ya şehidin cennete uğurlanmasının ardından Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını teslim etti. Gurur ve gözyaşı bir kez daha acılı yüreklere düştü.

Asla unutmuyoruz 21 yaşındaki bahar yüzlü Er Mehmet Kaya biz uyurken hudut nöbetinde şehit düştü. Onun derdi ne seçim kazanmak, ne de seçim kaybetmekti. Tek derdi huduttan teröristleri geçirmemekti. Kahramanca nöbetini tuttu, yine kahramanca şehadet şerbeti içti. Şehidimize, ailesine ve tüm şehitlerimize minnettarız. Onlara borcumuz asla ödenmez. Vatanımıza, bayrağımıza, birliğimize, kardeşliğimize sımsıkı sarılalım ki, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım. Güle güle bahar yüzlü şehit Er Mehmet Kaya… Güle güle Kahraman şehit er Mehmet Kaya. Güle güle… Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Allah ailene ve Yüce Türk Milletine (milletimize) sabırların en güzelini versin. Saygımız, sevgimiz ve dualarımız tüm şehitlerimizle olsun…