Niğdeli Uzman Onbaşı Halis Sayın önce vatan diyen kahraman askerlerimizden sadece birisiydi. Önce vatan diyerek Suriye'de göreve koştu. Azez ve Afrin bölgeleri arasındaki Melkiye'de Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye 31 Mart'ta teröristler tarafından havanlı saldırı yapıldı. 1 askerin şehit olduğu terörist saldırıda ağır yaralanan Uzman Onbaşı Halis Sayın, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Ailesi, nişanlısı, silah arkadaşları sabırla, umutla bekledi, 10 günlük tedavinin sonunda şehadet şerbeti içerek 9 Nisan 2019 günü şehit düştü. Uzman Onbaşı Halis Sayın Türkiye'nin şehitler haritasındaki onurlu yerini aldı.

Gaziantep'te hastanede şehit düşen Niğdeli Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın'ın ailesi organlarını 3 hastaya nakledilecek şekilde bağışladı. Yanılmıyorsam, ilk kez bir şehidimizin ailesi şehidinin organlarını bağışlamış oldu. Kahraman şehidimizin iki böbreği Gaziantep Üniversitesi'nde iki hastaya, karaciğeri ise Adana Şehir Hastanesinde organ bekleyen bir hastaya nakledildi. Şehidimizin babası Yüksel Sayın ve annesi Şerife Sayın organ nakline izin vererek tüm Türkiye'ye örnek oldu. 23 yaşındaki şehit evlatlarının başka bedenlere hayat verecek olması herkesi umutlandırdı ve duygulandırdı. O şehit ailesi gerçekten çok fedakar bir aile olarak hep hatırlanacaktır. Onların fedakarlığı, vakurlu ve dik duruşu maddi hiçbir karşılığı olmayan daima onur duyulacak ve ayakta alkışlanacak büyük bir fedakarlık olarak tarihe not edilmelidir. Bir asker düşünün canını vatanına, kanının rengini bayrağımıza, hayati organlarını da milletine verdi .Bu fedakarlık seve seve yapılan gerçek ve büyük bir fedakarlıktır. Türk milleti işte bunun için asker bir millettir. Vatanına ve milletine adanmış can, şehitlik mertebesine ulaşmış o kahraman güzel askerimizin aziz canıdır. O ne güzel asker, o ne güzel şehit, o ne güzel kahraman, o ne güzel vatan evladı. Tüm şehitlerimize olduğu gibi Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın'a yüce Türk Milleti olarak minnettarız.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 9 Nisan 2019 günü şehit olan 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın, memleketi Niğde'nin Orhanlı beldesinde 10 Nisan günü dualarla cennete uğurlandı.5 kardeşin en büyüğü olan Uzman Onbaşı Halis Sayın bekar ve nişanlıydı. Halis Sayın'da hayallerini, umutlarını yarım bıraktı… Vatan toprağına cennet gülüşlü bir askerimizi daha emanet etmenin buruk gururunu kalbimizde taşıyoruz. O kahraman vatan evlatları istiyor ki ülkemizin bağımsızlığı vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam etsin. Bu yüzden canlarından ve sevdiklerinden vazgeçiyorlar. Bunu unutursak kanımız kurusun. Güle güle Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın… Güle güle Niğdeli kahraman şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın, güle güle… Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun. Ailesine, yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bir kez daha haykırıyorum ,'Şehitler ölmez, vatan bölünmez…'