Birileri debdebeli hayat yaşarken ,vatan evlatları vatan için ,bayrak için şehit düşmeye devam ediyor. 30 Nisan 2019'da Türkiye'nin şehitler kervanına bir kahramanın ismi daha eklendi . Çankırılı çiftçi çocuğu 29 yaşındaki sözleşmeli Piyade Er Yalçın Koca Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütlerinden arındırılan Azez ile Afrin arasındaki üs bölgesine giden Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen havanlı Saldırıda şehit oldu.Annesinin kuzusu şehit er Yalçın Koca'nın şehadet haberi memleketi Çankırı'ya ateş topu olup düştü. Yürekler yandı, canlar acıdı.
Çankırı'nın Kızılırmak ilçesine bağlı Güneykışla köyünde çiftçilik yapan Zekeriya ve Yurduşen Koca çiftinin 3 çocuğundan küçüğü olan Şehit Yalçın Koca, 11 ay önce göreve başlamıştı ve bekardı. Geleceğe dair hayalleri ve güzel umutları vardı. Suriye'de şehadet şerbeti içerek babaevinin bulunduğu köye Türk bayrağına sarılı bir tabut içerisinde dönmüştü. Bu köye dönüş sonsuzluğa yolculuğun başlangıcıydı. Bir daha ne annesine, ne babasına nede kardeşlerine sarılabilecek, ne de dokuna bilecekti. Ama biliyordu ki, şehitler ölmezdi. Bu yüzden herkese nasip olmayacak bir yolculuğa çıkıyordu. Bütün aile Şehit Er Yalçın Koca'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun başındaydı. Acıları tarifsiz metanetleri, vakurlu duruşları takdire şayandı. Oğlunun cenaze törenine asker şapkasıyla katılan şehit annesi Yurduşen Koca da şehit oğlunun tabutun başına gelerek, "Seni vatan için gönderdim, vatan için büyüttüm kuzum. Yakışmışsın al bayrağa. Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun, yine gelsen yine gönderirim. Kurban olurum sana" dedi. Bu onurlu duruşu duyan herkes, işte bu eli öpülesi şehit annesi diye içinden geçirdi. Şehit acısı ile yüreği yanan acılı bir annenin kuzum diye sevdiği evladını sonsuzluğa uğurlaması kolay değildi. Yurduşen Koca anne içinde kolay olmadı. Bütün yürek yangınına rağmen şehit annesi Yurduşen Koca vatana şehit verdiği kuzusunu cennete uğurlarken hiç kimseyi sevindirmedi. O şehit annemizde ' vatan sağ olsun' dedi, onurlu ve dik duruşuyla gururumuz oldu. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Yalçın Koca'nın cenazesi, köy meydanında kılınan namazın ardından top arabasına konularak, polis ve jandarma eşliğinde köy mezarlığına taşınarak gözyaşları arasında büyük bir katılımla sonsuzluğa uğurlandı. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun.
Her şehidimizin acısı da hikayesi de yüreğimizi yakıyor, canımızı acıtıyor. Ama en çok yüreği yanan canı acıyan şehitlerimizin anneleri oluyor. O annelerin tamamı inşallah cennetliktir. Çünkü onlar hep yangın yerinde kalıyor… Güle güle annesinin kuzusu,kahraman asker, şehidimiz Yalçın Koca. Güle güle şehit Sözleşmeli Piyade Er Yalçın Koca… Şehidimiz, kahramanımız, gururumuz sana ve diğer şehitlerimize minnettarız. Sizlerin ödediği bedel sayesinde bu vatanda huzur içerisinde yaşıyoruz, şanlı bayrağımız sayenizde gönderinde dalgalanıyor. Sonsuza kadar bütün şehitlerimize minnettarız. Nur içinde yatın, emanetiniz emanetimizdir. Bunu asla unutmayın. Başta şehitlerimizin ailesine olmak üzere Allah Yüce Türk Milletine sabır versin.