2000'li yıllara kısa bir yolculuk yapalım, tarih 5 Şubat 2000…Şehit aileleri Ankara Abdi İpekçi Parkında düzenledikleri Şehitlere Saygı Mitingi'nde PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın idam kararını Başbakanlık'ta bekleten Ecevit Hükümeti'ni protesto ettiler. Şehit ailelerinin ve gazilerin feryadı Ankara'yı inletti. Şehit Aileleri ,'Şehitler ölmez vatan bölünmez ' diye sloganlar attılar. Nereden biliyorum bizde o mitinge şehit annesi olan annemle Samsun Şehit Aileleri Derneğinden bir grupla birlikte katılmıştık. Tam 46 ilden gelen şehit yakını ve gazilerle birlikte oradaydık. Hiç unutmuyorum o mitinge katılan emekli Korgeneral Hasan Kundakçı,'Apo mutlaka asılacak ' demişti. Ne acıdır ki, her şey siyasi gelişti. Öcalan siyasi kararlarla ipten alındı. Türk yargıcı kendi kararını uygulayamadı. Gel de siyasi kararlarla hukuku değiştirenlerin anlattığı masallara inan. Hani Türk bağımsız mahkemeleri Öcalan'ın İdamına karar vermişti. İşte başkasının oğlunu şehit vermek bu yüzden kolay! O tarihten beri şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Kimseye de hakkımızı helal etmiyoruz. Bu yaşananları o zaman şehit aileleri içine sindiremedi aradan geçen yıllara rağmen yine içine sindirmedi. Empati yapın içinize sindirebilecek misiniz?

Ne demişlerdi? Öcalan hak ettiği şekilde cezasını çekecek. Bu sözde havada kaldı. Öcalan hem Türkiye'nin hem de dünyanın en imtiyazlı en iyi korunan ve en çok sağlığına dikkat edilen hükümlüsüdür. Bu yüzden 8 yıldır avukatları ile görüştürülmeyen terörist başına 8 yıl sonra avukatlarıyla görüşme izni verilmiştir. Avukatlarıyla görüştürülmesinin nedenini açıkçası biz mağdurlar çok merak ediyoruz. Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı 2 görüşmenin hiç birisi şehit ailelerinin içine sinmemiştir. Hangi şehit ailesi bu görüşmeleri içine sindiriyorsa birisi açıklasın. Yakalandığında kedi gibi olan Apo şimdi başımıza bela olmaya şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam ediyor. Abdullah Öcalan kesinlikle pişman olmamıştır. Her fırsatta avukat görüşmelerini kullanarak dışarıya hain mesajlarını bir şekilde gönderecektir. Onun bir melek olmadığını hala anlamamış olanlar var. Bu yüzden çok üzülüyoruz. Eğer Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmeleri sonucunda öyle ya da böyle bir güvenlik mensubumuz dahi şehit edilirse bunun vebali ağır olur. Bu vebali alanlar şehit annelerini de şehit evlatlarıyla görüştürebilecekler mi? Apo'nun hükmü kesinleşmiştir. Adil yargılanma bahanesi ile avukat görüşmesine izin verilmesi hukuki değildir. Kimse zannetmesin ki biz şehit yakınları şehit oğlumuzun, kardeşimizin, çocuğumuzun, akrabamızın, komşumuzun gerçek katilinin Abdullah Öcalan olduğunu bilmiyoruz. Hangi şehit ailesi evladının bir damla kanını bebek katiline bağılar söyler misiniz?

Hüküm giymiş Öcalan'ın avukat görüşmesi olmaz. Bu durumu ne vicdanen ne de hukuken doğru bulmuyoruz. Bizim şehitlerimizin gerçek katili Öcalan. Dağda iken verdiği emir ve talimatları unutmadık. Unutan varsa ya canı yanmamış ya da başka bir hesabı vardır. PKK terörünün babası olan Abdullah Öcalan sessizce cezasını hak ettiği şekilde çekmelidir. Şehit anneleri buz gibi mezar taşına evladım diye sarılırken, onun avukatları ile görüştürülmesini hangi şehit ailesi kabul edebilir ki! Sen şehit ailesi ol da içine sindir…