Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, kırmızı bültenle aranan asker katili azılı bir terörist iken onu devlet televizyonu TRT'ye çıkarmak, orada konuşturmak şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak değilse nedir? Çözüm sürecinde yapılan yanlışların tekrarının 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçim sürecinde tekrarlandığını görüyoruz. Öyle ki hangi akıl tutulmasının bir sonucu olduğunu dahi anlayamadığımız bir şekilde durup dururken PKK'lı azılı teröristlerden Osman Öcalan, TRT'ye çıkartılmıştır. Bu nasıl bir iş ki kırmızı bültenle aranan bir terörist, terör suçlusu, asker katili, bir muhabir tarafından TRT'ye çıkartılabilmiştir. Bu cesareti, bu vurdumduymazlığı, bu şehitlere ve ailelerine yapılan saygısızlığı asla yok sayamayız. Çünkü bu yapılan tam anlamıyla büyük bir skandaldır. Bir muhabirin buna cesaret etmesi ve TRT yetkililerinin bu skandal yayına izin vermesi tek başına yapılabilecek bir iş değil. Bu skandal ne görmezden gelinebilir, ne de yaşanmadı sayılabilir? Maalesef Türkiye'de bu akıl tutulması da yaşandı. Aslında hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Çünkü içimizde bile bile siyaha beyaz diyen birçok çok insan var. Bu yüzden akıl tutulmasının ötesinde bir şeyler yaşıyoruz…

Her ne sebeple olursa olsun, devlet televizyonu olan TRT kırmızı bültenle aranan asker katili azılı bir teröristi TRT'de konuşturabiliyorsa, Türk istihbarat mensupları Osman Öcalan'ı neden kulağından tutup getiremiyor? Acaba kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı kimse yakalamak istemiyor mu? Yasaların emrettiği şekilde hareket etmeyenler olabilir mi? Bu araştırılmalıdır. Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması sürecinde kim ne şekilde bir suç işlemişse mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Hiç kimse bir asker katili teröristi, TRT'ye çıkarma ve onu orada konuşturma hakkına sahip değildir. Buna rağmen aykırı bir davranış sergilenerek, TRT televizyonunda Osman Öcalan'ın eline mikrofon verilmiştir. TRT'de Osman Öcalan konuşmuş şehitlerimizin kemikleri sızlamış, şehit yakınları ise hem kahrolmuş hem de üzülmüştür. Canlı yayında konuşturulan terörist vücut kimyamızı bozmuştur. Birilerinin çıkıp bu oldubittiye kılıf uydurmaya kalkışması toplum mühendisliğinden ve aklımızla alay etmekten başka bir şey değildir. Bir şehit yakını olarak teröristlerden daha az hakkımız olduğunu görmek beni çok üzüyor. Kimse bize Osman Öcalan'ı tanımadığını söylemesin, tanınmayan bir şahıs kırmızı bültenle aranır mı? Bizim askerlerimizi şehit eden bir teröristi başkaları unutsa da biz şehit yakınları asla unutamayız, unutmayız.

Kimse kıvırmasın Osman Öcalan'ı, TRT'de konuşturanlar kimse onlar suç işlemişlerdir. Aranan bir teröriste propaganda yapma imkanı verilmiştir. Ne acıdır ki yıllardır bir türlü yakalanıp Türkiye'ye getirilemeyen terörist Osman Öcalan şehitlerimizin kemiklerini her zamankinden daha çok sızlatmıştır. Osman Öcalan'ın ağzından çıkan her kelime şehitlerimizi bu kez de sırtından vurmuştur. Sonuçta istihbarat elemanları başarısız, TRT muhabiri başarılı olmuştur. Birisi hemen çıksın açıklasın, bize kırmızı bültenle arandığı söylenen terörist Osman Öcalan yoksa artık kırmızı bültenle aranmıyor mu? Eğer hakkında arama yoksa TRT'ye çıkarmak suç olmaz. Arama varsa suç ve suçlu vardır, hesabını hem adalete hem de vicdanlara versinler… Bir şehit yakını olarak benim talebim bu.