Evladı PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı meşru eylem her geçen gün toplumun her kesiminden ciddi anlamda destek almaya devam ediyor. Evlat hasreti ile yüreği yanan o annelerin feryadına ve taleplerine insanlık sessiz kalamaz. Hiç bir anne evladını kurda kuşa yem yapmak istemiyor. Doğrusuda bu, meşru olmayan PKK terör örgütünün yaptıklarıdır. O anneler artık kimseden korkmuyor. Biliyorlar ki insanlık ve devlet yanlarında o annelere kimse dokunamaz. Kimin ne hakkı var çocukları ve gençleri ailelerinden koparıp dağa kaçırmaya? Kandil istiyor diye kimse evladını dağa göndermek istemiyor. Unutmayalım bu insanlar sahipsiz değildir. PKK'nın bu yaptıklarını kim içine sindiriyorsa o haindir, o yandaştır. Söyler misiniz evladı dağa kaçırılan annelerin feryadına kim sessiz kalabilir. O annelerin feryadına insan olarak bakın.

Evladını dağdan getirmek isteyen annelerin eylemini devlet organize ediyor ve destekliyormuş. Eğer bir can terör örgütünün elinden sağ salim alınacaksa buna kim hayır diyebilir? Bu aslında çok gecikmiş bir eylem. Cesaret edenleri kutlamak gerekir. Devlet bu meşru eylemi desteklerken dağa kaçırılan kendi sivil vatandaşlarını, asker ve polis gibi kamu görevlilerini de PKK terör örgütünün elinden kurtarmak için her türlü bilgiyi değerlendirip, her türlü kurtarma operasyonunu yapmalıdır. Devletin işi sadece o eyleme destek vermekle bitmiyor. Kim nereye kaçırılmışsa bulup getirmek ailesine teslim etmek devletin görevidir. Bunu da unutmuyoruz. Evladını isteyen annelerin sesiyle yıkılsın Kandil. Hepimiz biliyoruz ki o anneler terör örgütünün siyasi kanadı olarak gördükleri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başlayarak büyük bir cesaret gösterdiler. Keşke aynısını daha önce yapabilselerdi. O zaman Kandilde yıkılır, PKK terör örgütü de çözülür yok olurdu. Şimdi bile PKK terör örgütüne dur demek için hiçbir şey geç değil. Bu hainlerden bu, teröristlerden böyle dik durabilen insanlar evlatlarını kurtarabilecektir. PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa çıkarılan çocukların ve gençlerin anneleri' artık yetti' diyorsa, bundan ders alması gereken kim varsa aklını başına toplamalıdır. 'Kalbimizin orta yerinde yangın var' diyen o annelerin feryadı Kandili tümden yakacaktır. Evladı PKK tarafından dağa ya da Suriye'ye kaçırılan annelerin feryadına kayıtsız kalmak PKK terör örgütüne arka çıkmaktır. O acılı anneler korkusuz, o acılı anneler bu defa gerçekten çok kararlı ve çok öfkeli. Peki o anneler böyle iken, insanlık susacak mı? Onların bu kararlı duruşu eninde sonunda PKK'yı bitirecek. Bundan daha güzel ne olabilir?

PKK terör örgütüne son darbeyi evladı dağa kaçırılan acılı anneler vurabilir. Bunu umut etmek, bunu istemek ülkemizde barış ve huzur istemektir. 'Kızım gel sen benim yüreğimsin' diyen acılı bir babanın sesini duymamak olabilir mi? İnsanlık her zaman en az bir adım önde olmak zorundadır. Yeni bir şey istemiyoruz evladını PKK'dan isteyen annelerin sesiyle kökünden yıkılsın Kandil.