Bu coğrafyada bağımsız bir devlet olmanın bedeli neyse o bedel kahraman şehitlerimizin kanıyla ödenmiştir, ödenmeye de devam edilmektedir. Samsun ve ilçeleri ülkemizde en çok şehit ateşinin düştüğü yerdir. Her şehit ateşi Samsun'u yeniden yakmaktadır .Her defasında ortak duamız,' bu son şehidimiz olsun' formatındadır. Ne yazık ki, içimizdeki ve dışımızdaki hainler yüzünden Sadece Samsun'a değil Türkiye'nin her yerine şehit ateşi düşmeye devam ediyor.

Samsunlu evlatlarımız, gençlerimiz ,hemşehrilerimiz canlarını ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda siper yapmaya bu uğurda şehadet şerbeti içmeye devam ediyorlar.Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatı üs bölgesine 11 Ekim günü PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen havan saldırısında Samsunlu Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci ağır şekilde yaralanmıştı.21 Ekim 'de Gaziantep'te tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci 'nin şehadet haberi şehit ateşinin sönmediği yer olan Samsun'un Bafra İlçesine bir ateş topu olup düştü. O ateş topu en çok ateşin düştüğü yeri şehidimizin Bafra'daki baba ocağını yaktı. Elbette yüreğimiz yandı ,canımız acıdı. Biliyoruz ki en çok şehidimizin annesinin yüreği yandı, canı acıdı. Ateşin düştüğü yerde olmak hiç de kolay değildi. Şehit annesinin evladına vedası en zor vedaydı. Şehit annesini teselli edecek tek sözcük yoktu. Gözyaşlarının sel olup aktığı Bafra ilçemizde binlerce insan şehidimizle helalleşmek için cenaze törenine koşmuştu. Öyle büyük bir kalabalık vardı ki, görünen her yer insandı. Adeta mahşer kurulmuştu. İnsan seli arasında bir anne vardı ki kınalı kuzusunu cennete uğurluyordu. Bu uğurlama hakka uğurlama ,hakka emanet etmeydi. Bu uğurlamanın baba evine bir daha dönüşü olmayan bir uğurlama olduğunu hepimiz biliyorduk. Kara toprağın kara bağrına bir gül bahçesine girer gibi giren şehidimiz 23 yaşındaki Samsun Bafralı Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci hayallerini, umutlarını vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için yarım bırakıp şehadet şerbeti içti. Annenin acısı bütün acılardan büyük ve kutsal bir acıydı. Şehit annesi Fatma Meşeci şehidine ağıtlar yakıyor ,yürekleri dağlıyordu. Şehidin ağabeyi ise kardeşine yakışanı yaptı ,kardeşini asker selamıyla cennete uğurladı. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Şehit ateşinin hiç sönmediği bir yerde olmak elbette canımızı acıtıyor. Kolay olmayan bir yolculuğa tanık olmak ,sonsuzluğa el sallamak dayanılır gibi değil. Nihayetinde hepimiz birer insanız. Kahraman bir askerimizi dualarla cennete uğurlarken canımız tümden acıyor. Ama şunu unutmuyoruz' Şehitler ölmez vatan bölünmez.' Güle Güle Annesinin kınalı kuzusu ,şehit Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci…Güle güle cennet kokulu şehidimiz. Hakkını bize helal et şehidim. Unutursak kalbimiz dursun. Sonsuza kadar minnettarız…