Yaşadığımız coğrafyanın en güzel yerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Hiç şüphe yok ki dünyanın gözü Türkiye'dedir. Emperyalist devletlerle birlikte içimizdeki ve dışımızdaki hainler her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapmakta ve ülkemizi karıştırmanın ve yıkmanın hayalleri ile hareket etmektedir. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,silah arkadaşları ve Türk milleti gereken dersi verdiği halde hala kin ve nefret tohumu ekenler var. Onların kim olduğunu hepimiz görüyor ve biliyoruz. Zannediyorlar ki bu vatanı böler Cumhuriyeti yıkarız. Bu yüzden en ağır dersi almaya devam ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti her türlü ihanete ve şer cephesine karşı daha güçlü daha kararlı . Yüce Türk Milleti özgürlüğünün ve bağımsızlığının bedeli neyse bu uğurda asla geri adım atmıyor. Şanlı bayrağımız şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde daha yükseklerde daha özgürce dalgalanıyor. Bunun için her ne şekilde bedel ödeniyorsa, o bedeli ödeyen tüm kahramanlarımıza minnettarız. Bunun için bu ülkede Cumhuriyet Bayramı her yıl aynı coşku ile kutlanıyor .Bu kutlamaların ,bu Cumhuriyet coşkusunun içerisinde olmak için 7'den 70'e büyük bir yarış içerisindeyiz. Kuşkusuz bundan sonrada her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizin her yerinde aynı coşku ile kutlanacaktır .Biz Atatürk'ün şehri Samsun'da bunu yapıyoruz ve başarıyoruz. İstanbul'da, Diyarbakır'da ,Ankara'da Artvin'de ,Hakkari'de, İzmir'de, Sivas'da ,Antalya'da Kahraman Maraş'ta Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde Cumhuriyet her yıl aynı coşku ile kutlanıyor ve sonsuza kadar kutlanacaktır .Buna itirazı olan Yüce Türk Milletinden hak ettiği dersini almaya da devam edecektir. Çünkü Türk milleti özgürlüğüne, bağımsızlığına, bayrağına ,ülkesine, ezanına, namusuna uzanan her kirli eli kırmasını da çok iyi bilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet coşkuyla kutlanmayı en çok hak eden bayramlarımızdan birisidir. Çünkü Cumhuriyet ,hayattır,medeniyettir,bilimdir,ilimdir,barıştır,kardeşliktir,hak ve adalettir, çok çalışmak, çok üretmektir, öğretmendir ,okuldur, güzel yaşamak güzel yaşatmaktır, güneştir, aydınlıktır, göklerde hakimiyet denizlerde özgürlüktür, ıssız dağ başında bile huzur ve güvendir, daima ileriye bakmaktır, savaşta ve barışta güçlü olmaktır ,insana dair her şeydir. Bu yüzden Cumhuriyeti coşku ile kutluyoruz.

Yaşadığımız yer ister büyük bir şehir, ister küçük bir kasaba ,isterseniz ıssız bir köy olsun tek başımıza olsak bile bayrağımızla ,yüreğimizle Cumhuriyet Bayramı coşkusunun her yerinde olmak için gencimiz, yaşlımız yarışmalıyız. Ben bu yarışta varım diyorsanız. Unutmayınız ki ,bütün hainlerin ve bütün şer cephelerinin emelleri kursaklarında sonsuza kadar taş olup kalacaktır. Cumhuriyetimi, Atamı , şehidimi, gazimi, ülkemi ,bayrağımı, milletimi çok seviyorum Cumhuriyet Bayramı tatil günü değil ,her yıl aynı coşkuya daha çok katılma günüdür. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.