Farkında mısınız bilmiyorum şehit haberleri Türkiye'nin gündeminden hiç düşmüyor. Bu vatan toprağında özgür ve bağımsız bir devlet olmanın, şanlı bayrağımızı gönderinde en yüksekte dalgalandırmanın bedelini Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kahraman evlatları ve aileleri ödüyor. Bir güne 5 şehit haberi bırakmak, 5 ana yüreğine ateş düşürmektir. 5 ana yüreğine düşen şehit haberi aslında bütün Türkiye'yi yakmakta ve gözyaşlarına boğmaktadır. Bu gerçeğin farkında olamamak ise büyük bir gaflettir. Allah hiçbir yurttaşımızı bu gaflet ve ihanet çukuruna düşürmesin.


Şehit ateşi Türkiye'yi yakıyor. Yüreği yananlar, canından vatan toprağına can verenler bu ateşin tam orta yerinde yanıyor. Şehit ateşi yanmak için ne mevsim seçiyor ne de il, ilçe, köy düştüğü yeri yakıyor. Bir günde 5 ilimize birden şehit ateşi düşebiliyor. Çünkü yaşadığımız coğrafya her yönden çok sıkıntılı, içimiz ve dışımız hain kaynıyor. Binlerce kilometre uzaktan okyanusları aşarak gelen emperyalist devletler, terör örgütlerini beslemeye ve maşa olarak kullanmaya devam ediyorlar. Emperyalist devletlerle birlikte hainlerin yaktığı ateş, güzel insanlarımızı yaksa da asıl yananların hainler olduğunu zaman herkese gösteriyor. Her defasında bu son olsun dileğinde ve duasında birleştiğimiz şehitlerimiz acı haberleriyle gelmeye devam ediyor. Her şehit haberinin hikayesi yürek burkuyor, canımızı acıtıyor. Türkiye kahraman evlatlarını kolay yetiştirmiyor. Bazen terör, bazen başka nedenler vatan evlatlarını aramızdan koparıyor. Yarım kalan hayatlar, geride binbir hikaye bırakıyor. O hikayeler vatana adanmış kınalı kuzularımızın hepimize son vasiyeti ve son hayat dersleridir. Farkında mısınız, bilmiyorum ama farkında olmak zorundayız. Çünkü onlar bizim için canlarından vazgeçiyor, şehit düşüyor.Takvimler 28 Kasım 2019'u gösterirken Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır karakoluna havanlı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin (28) ve Uzman Çavuş Şevket Tekin (28) şehit oldu. Yine aynı gün Hakkari'de üs bölgesine yıldırım düşmesi sonucu Uzman Çavuş Furkan Yılmaz (22) ve Jandarma Astsubay Çavuş Bünyamin Duymaz (27) şehit oldu. Ama şehit haberi bitmedi.Bir şehit haberi daha geldi. Bu defada Hakurk bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk (24) şehit oldu. Bir güne Türk bayrağına sarılı 5 şehidimizin, 5 tabutu bırakıldı. 5 vatan evladı, 5 ilimizde binlerle cennete uğurlandı. Hepsinin de ortak özelliği babaevlerinin bildik görüntüleriydi. Hiçbirisinin Türk bayrağına sarılı tabutu sıradışı bir evin önüne getirilmedi. Az katlı bildik evler şehit ateşi ile yandı. Kahraman şehitlerimizin hiçbirisi gelir seviyesi yüksek bir aileden değildi. Bartın, Balıkesir, Adana (Kozan), Yozgat, Nevşehir (Avanos) şehitlerini hiç yalnız bırakmadı.


Binlerce insan, şehitlerimizi tanısın, tanımasın kahraman vatan evlatlarını cennete uğurlamak için aynı noktada birleşti. Jandarma Astsubay Çavuş Bünyamin Duymaz memleketi Yozgat'ta, Uzman Çavuş Furkan Yılmaz memleketi Bartın'da, Tankçı Uzman Çavuş Şevket Tekin memleketi Nevşehir (Avanos)'da, Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin memleketi Balıkesir'de, Piyade Uzman Onbaşı Bünyamin Çabuk memleketi Adana (Kozan)'da uğrunda can verdikleri vatan toprağına, güzel insanlar tarafından emanet edildiler. Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Hepsine binlerce defa minnettarız, hepsini saygıyla anıyoruz. Unutursak, unutturursak kalbimiz dursun.Başka söze gerek var mı?