Biz yataklarımızda mışıl mışıl uyurken ,Suriyeli ve Iraklı mülteci misafirlerimiz Atatürk'ün şehri Samsun'da geceleri çiftlik caddesini turlarken biri Irak'ta ,biri Suriye'de aslan parçası iki evladımız şehit düştü. Bunun ne demek olduğunu düşünmüyoruz diyebilir miyiz? İçimize sinmeyen canımızı acıtan bu hain saldırılar ne yazık ki annelerimizin saçının teline dokunmaya kıyamadığı evlatlarını bir bir şehit ediyor. Şehitlik mertebesi elbette en yüksek bir mertebe ama buna rağmen şehadete her defasında az katlı bildik evlerden ya da köylerden kahraman evlatlarımız koşuyor. Biz şehit yakınları hep birlikte vatan sağ olsun diyoruz. Vatanın gerçek sahiplerinin kimler olduğunu şehitlerimiz bize gösteriyor. Şehitlerimize minnettarız. Çünkü biz mışıl mışıl sıcak yataklarımızda uyurken onlar şehit düşüyor.

'Piyade Sözleşmeli Er Alparslan KURT Pençe 3 Harekat bölgesinde 02 Aralık 2019 tarihinde PKK'lı bölücü teröristlerle çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Piyade Uzman Onbaşı Harun Çınar Barış Pınarı Harekat bölgesinde 02 Aralık 2019 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havanla yapılan taciz atışı sonucunda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.' Milli Savunma Bakanlığı'nın bir günkü şehitlere dair açıklaması bu. Şehit haberleri birileri tarafından kanıksanmış olsa bile bizim canımızı yakıyor , nefesimizi kesiyor. O şehit anneleri ateşin düştüğü yerde ne yapıyor ,hiç empati yaptınız mı? Piyade Sözleşmeli Er Alparslan KURT'un ve Piyade Uzman Onbaşı Harun Çınar'ın annesinin yerinde olmayı kolay mı sanıyoruz.Kıyametler kopuyor ana yüreğindeki yangın hiç sönmüyor. Şehit annesi Sevim Kurt, oğlunun cenazesine sarılarak, gözyaşı döktü. Anne Kurt, "Alparslan, istediğin elbiseyi giydin. Kırmızı beyazı giydin" derken, fenalaştı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Alparslan KURT Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Bekar olan 22 yaşındaki şehit Piyade Uzman Onbaşı Harun Çınar'ın cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi. Şehidin babası Hikmet, annesi Emine Çınar ve kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu vatanın evlatları cennete böyle uğurlanıyor.

Evlatlarımızı şehadete yürüten kader canımızı acıtırken ,şehitlerimizden helallik istiyoruz. Vatanımız ve şanlı bayrağımız için canından vaz geçen kınalı kuzulara çok borcumuz var.Çünkü onlar herşeyden vazgeçip kara toprağın kara bağrına girdiler. Bu borç nasıl ödenir bilmiyorum. Bildiğim tek şey şehitlerimizin kemiklerinin sızlatıldığıdır. Hiç olmazsa buna dur diyelim. Şehitlerimiz kabirlerinde rahat uyusunlar. Şehitlerimizin ruhu şad ,mekanı cennet olsun.