'Evi yıkık, halısı çuldur..

Oğlu şehit gelini dul Dur..

Neden bu şehit evleri yoksuldur..'

Suriyeli ve Iraklı mültecilerin kendi ülkemizde DNA'mızı bozduğu yetmiyormuş gibi şimdi de Arap televizyonlarında Türk Vatandaşlığının 250 bin dolara satılığa çıkarıldığını anlatan reklamların yayınlandığı haberleriyle kahroluyoruz. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ki ,şehit kanları ile sulanmış vatan toprağımız 250 bin dolar karşılığında yabancılara satılmak isteniyor. Türk vatandaşı olmak bu kadar basit ve kolay mı ? Bu utanç verici reklamları Arap televizyonlarına verip, Türk vatandaşı olmak isteyen Araplara çağrı yapanlar acaba kimden cesaret ve yetki almışlardır?

Türk vatandaşlığının Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında yatırım yapan yabancılara verildiği ya da verileceği doğru mudur? Eğer bu gerçekten doğru ise bu durum şehitlerimizin kemiklerini ciddi anlamda sızlatmaktadır. Çünkü Türk vatandaşı olmanın karşılığı gerektiğinde şehit düşmek ve gazi olabilmektir. Farkında mısınız, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz kaç bin dolarlık evlerden çıkıyorlar? Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın babası kaç bin dolarlık evde yaşadı ve son nefesini kaç bin dolarlık evde hakka teslim etti? Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın Türk Bayrağına sarılı tabutu 21 Nisan 1992 sabahı Samsun Asker Hastanesi morgundan alınarak son kez İlkadım ilçesindeki kaç katlı babaevinin önüne getirildi? Şehit astsubay İlhan Hamlı'nın babaevi 27 yıl önce nasıldı, 27 yıl sonra hangi değişikliğe uğradı? (88 metre karelik yerin bir kısmı belediyenin imar uygulaması ile başka parsele gitti, bir kısmı buharlaştı ,evin bulunduğu yerde 42 metre yer kaldı sonradan satın alınan parselle şimdi ev 50 metre kare yerde üç duvarın arasında ve rutubet içerisinde 60 yıllık ) Dün şehitlerin babaevleri böyle idi de bugün çok mu farklı emin olun ki hiçbir şehidimiz 250 bin dolarlık bir evden kaldırılmıyor. Şehit evlerinin %90'lık bölümü kesinlikle yoksul. Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının 9 Aralık 2019'da infilak etmesi sonucu Samsun Havzalı Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar'da şehit düştü. Şehidimizin Havza'daki babaevinin farkında mısınız? Tek katlı basit bir köy evi… Kahraman şehitlerimizin babaevleri kime ne anlatıyor,kim ne anlıyor? Acaba şehitlerimizin babaları mı ,yoksa Araplar mı 250 bin dolarlık evlerde oturmayı hak ediyorlar? Türk toprağının gerçek tapu sahibi kanlarını bu topraklar için dökmüş olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Öyle ise 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı hangi planın bir parçası olarak bu kadar rahat sunuluyor? Zamanında para karşılığında topraklarını İsrail'e satan Filistinlilerin kendi topraklarındaki bugünkü acıklı ve dramatik hali hiç mi ders değil. Yabancı yatırımcılara gayrimenkullerin duvarını satabiliriz ama arsa payında asla hak sahipliği tanımayalım. Hiç bir şekilde 250 bin dolara da hiç kimseye vatandaşlık vermeyelim.

Türk bayrağı da Türk toprağı da çok değerlidir. Türk bayrağı rengini şehitlerimizin kanının renginden almış, Türk toprağı da şehitlerimizin kanları ile sulanmıştır. Bunun ne demek olduğunu bilen hiç kimse Arap televizyonlarına reklam vererek 250 bin dolara hiç kimseye Türk vatandaşlığı satışı yaptırmaz. Bu coğrafyada toprak vatandır ,toprak şehit kanıdır. Şehitlerimizin nasıl evlerden çıktıklarına onlarca kez tanık olmuş bir şehit yakınıyım. Açık ve net söylüyorum bir şehit yakını olarak bu tür reklamlar kanıma dokunuyor, şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Ayıptır,günahtır bu vatan için birileri can verirken, birileri de dolarları bastırıp bu ülkede hem vatandaş olup ,hem de yan gelip yatma hakkına sahip olmasın. Biz şehit yakınları buna razı değiliz.Çünkü bu topraklar için şehadete yürüyen hep biziz…