Bir yılı daha geride bıraktık. Geride bıraktığımız bir yılda yine şehit ateşi yüreklere ve ocaklara düşmeye devam etti. Bazen İstanbul'da, bazen Diyarbakır'da ,bazen Mersin'de, bazen Samsun'da aslında Türkiye'nin her yerinde hepimizin yüreği yandı ,canı acıdı. Ama en çok da şehitlerimizin annelerinin yüreği yandı. Sözün özeti ,bu coğrafyada devlet ve millet olmanın en ağır bedelini şehitlerimizin acılı anneleri canlarından can vererek ödemeye devam ettiler.

Bir yıl boyunca hayallerinin ve umutlarının peşinde koşanlar ne kadarını gerçekleştirdi ya da gerçekleştiremedi bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki hayallerini ve umutlarını yarım bırakıp vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehadet şerbeti içen gül yüzlü kınalı kuzularımızı Türkiye'nin her köşesinde vatan toprağına gül diker gibi bırakmaya devam ettik. Halbuki geçen yıllar da da yeni yıla girerken piyangodan büyük ikramiye değil , şehitsiz ve terörsüz huzurlu bir yıl dileğinde bulunmuştuk.

Umudumuzu yitirip, yılgınlığa düşmüyoruz. Her yeni yılın başında olduğu gibi bu defada yeni yıldan tek dileğimiz ; 'Hiçbir annemizin yüreği bir daha şehit acısı ile yanmasın' dır. Ne piyangodan büyük ikramiye ne de ultra lüks bir otomobil dileğinde bulunmuyoruz. Ülkemizin ve Türk milletinin şehitsiz ve terörsüz bir dünyada yaşamaya hakkı vardır. Bu yüzden bıkmıyor ve usanmıyoruz. Bu coğrafyada şanlı bayrağımızı gönderinden indirmeden sonsuza kadar şehitsiz ve terörsüz yeni bir yıl istiyoruz. Yeni bir yılda sadece bir annemizin yüreğine bile şehit ateşi düşerse canımız çok yanar. Annelerimiz yüreklerinde şehit ateşi ile yaşamak zorunda kalmasınlar. Şöyle desek ;' Bu yıldan başlayarak bu coğrafyada huzur ve barış hüküm sürsün.Bir daha hiçbir annemizin yüreğine bir daha şehit acısı düşmesin.' Acaba bu güzel dileğimize kim karşı çıkar? Ülkemizde huzur ve barış olması birilerini rahatsız edecek olsa bile biz bu dileğimizden vazgeçmiyoruz. Kim hangi tuzağı kurarsa kursun ,biz inanıyoruz ki bir gün ülkemize kötülük düşünenler tümden tükeneceklerdir. Bu durumu bazen imkansız görebiliriz ama umudumuzu taze tutuyoruz. Şehitsiz ve terörsüz yeni bir yıl dileğimizi ısrarla tekrarlıyoruz. Annelerimizin yüzleri ve kalpleri yaşam boyu gülsün istiyoruz.

Yaşımız artarken göreceğimiz ve gireceğimiz yeni yılların sayısı her yıl biraz daha azalırken, her yeni yıla daha umutlu giriyoruz. Hiçbir şeyi imkansız görmüyoruz. Bu yüzden, yeni yılda hiçbir annemizin yüreği şehit acısı ile yanmasın ,dileğinde bulunuyoruz. Ne 2020'de ,ne de 3020'de hiçbir annemizin yüreği şehit acısı ile yanmasın ,hiçbir ocağa şehit ateşi düşmesin istiyoruz.

Herkese ama insan olan tüm insanlara mutlu,huzurlu ve sağlıklı yeni yıllar diliyorum…