TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğun en güçlü adayı olan Samsunsporumuz, dün kendi sahasında karşılaştığı Gümüşhanespor'u 3-0'lık net bir skorla geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni transfer Burak hariç, ligin ilk devresinde görmeye alışkın olduğumuz kadroyu sahaya sürdü. Samsunspor'un bu sezon geçen seneye göre hedefe daha emin adımlarla ilerlemesinin bana göre en önemli sebeplerinden biri kadro istikrarı. Geçtiğimiz sezon neredeyse her hafta farklı onbirlerle sahaya çıkmış olmamız, iskelet bir kadro oluşumunu ve takım kimyasını olumsuz etkiledi. Bu sene ise hocanın takımı hangi kadro ile sahaya çıkaracağını maçtan önce kolaylıkla tahmin edebiliyoruz. İstikrarlı bir kadroya sahip olmak oyuncuların kendi aralarındaki uyumu geliştirebilmeleri adına son derece önemli bir faktör.

Başta, ligin ilk devresinde takımın skor yükünü sırtlayarak 15 gole imza atıp gol krallığı yarışında da zirveye oturan Bahattin Köse olmak üzere hücum oyuncularımız etkisizdi. Bahattin ve Guido Koçer'in kanatları etkili biçimde kullanamamasından dolayı, ortadan İlyas Kubilay ve bek oyuncularının bindirmeleri ile pozisyona girmeye çalıştık. Nitekim ilk golü, istikrarlı performansı ile taraftarın beğenisini toplayan Caner Arıcı'nın ortaladığı topu Atabey Çiçek'in temiz bir kafa vuruşu ile ağlara göndermesiyle bulduk.

Karşılaşmanın ilk yarısında golü bulmak takımı oldukça rahatlattı. Golden sonra oyunun kontrolü tamamen bize geçti ve hem kanatlardan hem de ortadan çeşitli varyasyonlarla pozisyona girmeye çalıştık.

Hücum hattındaki oyuncularımızın etkisiz göründüğü anlarda devreye Ferhat Çulcuoğlu ile Gökhan Alsan girdi ve bu iki oyuncunun katkılarıyla iki gol daha bularak maçı 3-0 gibi tatmin edici bir skor ile tamamladık.

Hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmak için, tıpkı bu karşılaşmada olduğu gibi orta saha ve savunma oyuncularının da skor katkısına ihtiyacımız olacaktır. Bazı oyuncular gününde olmayabilir ama bu anlarda devreye diğerlerinin girebiliyor olması kayıp vermeden yola devam etmeyi sağlar.

Yeni transferler Burak ve İbrahim Halil bu karşılaşma ile ilk kez Samsunspor forması giymiş oldu. Topun sürekli karşı yarı sahada oynandığı ve neredeyse hiç pozisyon vermediğimiz bu maçta stoper Burak'ın performansı hakkında yorum yapmak sağlıklı olmaz. Fakat yine de yerinde müdahaleleri olduğunu söylemeliyiz. Oyuna sonradan girerek kısa bir süre sahada kalan İbrahim Halil'in de oynanan oyuna uyum sağladığını gördük.-

Şampiyonluğa giden yolda bu sezon ilk kez liderliğe yükselen Samsunsporumuz rüzgarı artık arkasına aldı. Manisa deplasmanından önceki 4 maçlık periyodu kayıpsız atlatıp oraya lider gitmeliyiz. Bu süreçte Manisa'nın da puan kaybetmesi halinde psikolojik üstünlük tamamen bize geçer ve oradan yine lider döneriz.