TFF 1. lige çıkmak için adeta gün sayan Samsunspor'a bu şehrin bakışı hala değişmemiş gibi.
Samsun yıllardır kimliğini arayan bir şehir.
Dönemsel olarak Samsun sanat şehri olacak, Samsun üniversite şehri olacak, Samsun tarım şehri olacak, Samsun turizm şehri olacak...
Bunların hepsi yalan ve gerçekle alakası hiç yok. Samsun bunlardan hiç biri olamaz çünkü hiç birinin iddialı bir alt yapısı yok.
Samsun Yüksel Yıldırım'ın gelmesiyle birlikte tarihi bir fırsat yakaladı. Samsun futbol şehri olabilir.
Çok değil bundan bir kaç yıl evvel 2 milyon lira bulamadığı için kayyumlara düşen ve kümede kalmayı başaramayan Samsunspor bugün Yüksel Yıldırım'ın gelmesiyle ekonomik sıkıntı yaşamayan bir kaç takımdan biri haline geldi.
Geldiği günden itibaren şehri spor tesisleri ile donatmak isteyen ve şehrin tamamını Samsunspor'un alt yapısı haline getirmek gibi vizyoner bir bakış ortaya koyan Yüksel Yıldırım'a destek olmak için çırpınan yok.
İşin ilginç yanı Sivaslı demirci ustası Garip amcanın oğlu Yüksel Yıldırım, Samsun şehrinin takımını üst liglere çıkartmak için cebinden paralar verip çırpınırken bu şehrin oylarıyla bir yerlere gelen insanların Samsunspor'a yer verirken naz yapmaları ilginç değil mi?
Sanırsınız babalarının tapulu mallarını istiyorlar?
Kimin oyuyla o koltuklarda oturuyorsunuz, bu şehrin takımı üst liglere çıkarsa en çok kendileri hava yapmayacakmış gibi bir cilve bir naz...
Ama maçlardan önce sosyal medyalarına baksanız hepsi doğuştan Samsunsporlu, hepsi Samsunspor aşkıyla yanıp tutuşuyorlar.
Artık bu takım bir kilo baklava alıp antrenmana gelip poz verip sonrasında da kaybolup gidenlerin takımı olmaktan çıktı.
Yüksel Yıldırım ezber bozdu.
Sadece okçuluk tesislerinin arkasını değil şehrin her yerinde Samsunspor'a tesis yapmak için arazi üretin.
Buralarda gençler spor yapsın. Bu sayede kötü alışkanlıklardan da uzak dururlar.
Bu tesislerde spor yapanların hepsi çok iyi birer futbolcu olamaz ama iyi birer insan olurlar. Zaten en önemli kazanım da bu değil mi?
Bu sayede yıllardır kimliğini arayan Samsunspor, Yüksel Yıldırım gibi önemli bir iş insanını da arkasına alarak şehir kimliğini de kazanmış olur.
Kısacası Samsun vizyoner bir kent olmak istiyorsa bunun yolu Samsunspor'a kayıtsız, şartsız, amasız, fakatsız, lakinsiz ve çıkarsız destek olup Yüksel Yıldırım ile ortak çalışmak zorunda.
Aksi günü kurtarmanın ötesine geçmez.