Samsunsporumuz şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakibi olan Manisa FK takımını Manisa'da yenerek çok önemli bir avantaj elde ettikten sonra dün de Amed Sportif'i 3-0 gibi net bir skorla geçerek artık rahat bir nefes aldı.

Gerek süper ligde, gerekse alt liglerde oynayan takımların güçlü rakiplerini yendikten sonra rehavete kapılıp, bir sonraki hafta puan kaybetmesi sıkça tanık olduğumuz bir durum. Bu açıdan Amed maçını kayıpsız geçmek önemliydi.

Amed'e puan kaybetmemiz halinde, Manisa da 1922 Konya'yı yenmiş olsaydı, Manisa kendini yeniden yarışın içinde görecekti. Fakat tam tersi gerçekleşti. Manisa'nın kaybettiği 2 puanla birlikte puan farkı 7'ye çıkmış oldu.

Bu sonuçla birlikte Samsunspor 1.Lig kapısını sonuna kadar açtı desek abartmış olmayız.

Kalan haftalarla ilgili endişe duymuyor olmamızın iki önemli nedeni var. Biri kadro zenginliği, diğeri de Ertuğrul Sağlam faktörü.

Kart cezası veya sakatlık sebebiyle kadroda olmayan oyunculardan hiçbirinin yokluğunu hissetmiyoruz. Kadrodaki her oyuncunun bu ligin standartlarına göre birbirinden güçlü alternatifi mevcut.

Geçtiğimiz sezon hocaların en önemli koz olarak kullandıkları, hatta bazen şapkadan tavşan çıkarmasını bekledikleri İlyas Kubilay Yavuz, Ertuğrul Hoca yönetiminde haftalarca yedek beklerken takım seri galibiyetler almaya devam etti.

Amed maçına da rotasyonlu bir kadro ile çıkmamıza rağmen rahat bir galibiyet aldık. Üstelik forvet hattındaki oyuncular arasında en az süre alan Ahmethan Köse de skora katkı sunarak 'ben de varım' mesajı vermiş oldu.

Bir de Ertuğrul Sağlam gerçeği var.

Bu ligde oynadığımız süreçte, Ertuğrul Hoca'dan önce görev alan 3 teknik adamın da takım üzerinde yeterince otorite sağlayamadığını gördük. Üçünün de kendince kariyerleri, bu ligde yaşadıkları şampiyonluklar olsa da çoğu üst liglerden gelmiş oyunculardan oluşan bu kadroyu yönetmekte zorlandılar. 'Oynamayacaksam Ankara'ya gelmiyorum.' diyen oyuncular olduğunu biliyoruz geçen sezondan.

Fakat Ertuğrul Sağlam isminin başka bir ağırlığı var. Kadrodaki bütün oyuncuların kariyerleri boyunca çalıştıkları hocalar arasında en büyük isim Ertuğrul Sağlam'dır diye tahmin ediyorum. Hepsinin hocaya ne kadar saygı duyduğunu dışarıdan bakınca bile anlayabiliyoruz.

Süper ligde şampiyonluk yaşamış, Şampiyonlar Ligi müsabakalarına çıkmış olan Ertuğrul Sağlam şampiyon takım yönetmek konusunda gerçekten deneyimli bir isim olduğunu her yönüyle gösteriyor. Amed maçından sonraki açıklamalarında yaptığı 'rehavete kapılmama' vurgusu bunun ciddi bir göstergesi.

Böyle deneyimli ve saygın bir hoca, böyle zengin ve kaliteli bir kadro, armasına tutkuyla bağlı böyle taraftar bir araya geldiğinde bu ligde Samsunspor değil de kim şampiyon olsun?