Samsunspor sahada maç kazandıkça saha dışında da tartışmalar bir türlü bitmiyor.

Yine baktım sosyal medya üzerinden Samsunspor tarihinde önemli bir yeri olan bir futbolcu ile Yılport Samsunspor Başkanı arasındaki yazışma yine gündem oldu.

Hem de Samsunspor şampiyonluk ipini göğüslemeye çok yakın olduğu bir dönemde hem de Samsunspor taraftarının yeni hayaller kurmaya başladığı bir dönemde.

Artık kavga ve kaos ortamından Samsunspor'u uzak tutmak lazım.
Çünkü bu takım artık kavgalarla tartışmalarla değil, büyük zaferlerle anılmalı.

Bu şehrin çocukları kendi takımının zaferleriyle gurur duymalı.

Bu fırsat ta elimizde var.

Kayyuma düşmüş, amatöre gidecek miyiz derken ülkenin ekonomik krizde olduğu bir dönemde Yüksel Yıldırım'ın gelmesi ve milyonlarca lira parça harcayıp takımı yeniden ayağa kaldırması her türlü takdirin üstünde.

Serkan Aykut da bu takımın geçmişinde çok önemli işler yapmış attığı gollerle binlerce insanı ayağa kaldırmış büyük zaferlerin altında imzası olan bir kaptan.

Ertuğrul Sağlam 19 yaşında Gaziantepspor'dan transfer edilmiş bıyığı terlememiş bir genç olarak geldiği Samsunspor'da büyük başarılar kazanmış bir dönem yılın transferini gerçekleştirmiş Samsunspor'a büyük paralar kazandırmış teknik adam olarak ta işe buradan başlayıp buradan gitmiş sonrasında tekrar gelmiş şu anda da takımı şampiyonluğa taşıyan bir teknik adam.

Şimdi bu değerler kendi içinde tartışma yapmamalı. Hepsinin de Samsunsporluların kalbinde çok özel yerleri var. Bu kişiler tartışmaya başlarsa takım içinde bölünmeler olur bunda da en büyük acıyı takımın kendisi yaşar.

Samsunsporlular artık tartışmaları hesaplaşmaları bir kenara bırakıp şampiyonluk kutlamalarına odaklanmalı bu da yetmez önümüzdeki sezon nasıl şampiyon olacağız bizim bu hedefte yerimiz ne olacak diye düşünmeli.

Bu forma için insanlar canlarını verdi. Bu forma özel bir forma.

Atatürklü arma çizgili forma kaostan uzak tutulmalı.

Bu formanın ruhu incitilmemeli.

Camia kucaklaşmalı yoksa alınan başarılar tek başına camia olmaya yetmez şampiyon olursun ama iç kavgan bitmez.

Herkes geçmişi deşerse kimse kazanmaz bunun kazananı olmaz.

Bu işin tek kazananı olmalı o da yüreği Samsunspor sevgisi ile çarpan ve bu takım kayyumdayken de takımına sahip çıkan ve destekleyenler olmalı.

Sosyal medya üzerinden başarı geldikçe ben de biraz payımı alayım diye paylaşımlarda bulunanları da bu şehir ve gerçek Samsunsporlular çok iyi biliyor.

Gerçek Samsunsporulular şunu çok iyi bilmeli.

Şartlar ne olursa olsun Samsunspor'u karşılıksız tutan oy kaygısı olmayan Samsunspor, sokak arasında oynasa kaldırıma oturup bu takımı destekleyecek insan sayısı çok az.

O nedenle gün birlik günü gün beraberlik günü.