Samsunlu Şehit annesi Bedriye Hamlı'nın talebi sonrasında Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın adı 1980 yılında Samsun'da mezun olduğu Endüstri Meslek Lisesine verilerek (Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)'nin adı Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2017 yılında değiştirdi. Şehit annesi Bedriye Hamlı bu talebinin 1 yıl sonra kabul edilmesini sevinçle karşıladı. Son derece memnun oldu. Bu gelişmeyi şehitlerimize vefa ve saygı olarak algıda. Hiç şüphesiz şehitlerimizin adlarını yaşatmak ve onlara sahip çıkıldığını göstermek şehitlerimizin ailelerini ve Türk milletini her zaman mutlu etmektedir. Şehitlerimizin adlarının görmezden gelinmesi ise herkes için üzüntü kaynağı olmaktadır. Bilerek veya bilmeyerek şehit isimlerine gösterilen her türlü duyarsızlık her defasında can sıkmaktadır. Bu noktada herkes sorumluluğunu bilmek ve ona göre hareket etmek zorundadır.
Eğer 3 yıl önce adı değiştirilen bir okulu gösteren trafik yol yön levhasında hala o okulun eski adı yazılı tutuluyorsa burada yetkililer ne yapmaya çalışmaktadır? Bir şehit yakını olarak Samsun Büyükşehir Belediyesine bu soruyu sorma hakkım vardır ve soruyorum. Samsun ili İlkadım İlçesi Kılıçdede mahallesi Muhittin Özkefeli Bulvarı ile İstiklal Caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan yön levhasındaki okul adlarının neden güncel olmadığının bir açıklaması var mı? Endüstri Meslek Lisesini gösteren yön levhasına 3 yıldır neden Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazılmamaktadır. O yön levhasına Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını yazmak çok mu zor gelmektedir ,yoksa çok mu maliyetli bir iştir? Unutulmasın ki şehit yakınları bu durumdan çok rahatsız ! Bu duyarsızlığı ve bu inadı anlamakta zorlanıyoruz. Kim neden doğru yön levhasını yazdırmaktan imtina etmektedir? Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir'in bu duyarsızlığa dur diyeceğine inanıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu işleri takip etmesi gerekenler Belediye Başkanları değil ,onların yetkilendirdiği görevlilerdir. Şehit adını taşıyan trafik yol yön levhasını güncellemeyenler şehitlerimize vefadan bahsederken biraz düşünsünler. Şehitlerimize vefa sözde kalmasın.
Hiçbir şehidimizin ismi sahipsiz kalmasın .Hiç bir şehidimiz hiçbir şekilde unutulmasın. Sokakları ,caddeleri, bulvarları ,okulları, parkları onurlandıran şehit isimleri sadece ailelerini değil, herkesi ilgilendirmektedir. Bu yüzden şehit isimlerine her noktada sahip çıkılmalıdır. Şehit isimlerini kim görmezden geliyorsa ,kim doğru görmüyorsa yetkililer tarafından uyarılmalıdır. Çünkü bütün şehitlerimize vefa ve minnet borcumuz vardır. Şehit Astsubay İlhan HAMLI'ya da minnet ve vefa borcu olanlar şehidimizin adını Samsun'da trafik yön levhasına yazdırmak zorunda değil mi?