Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım büyük düşünüyor bunu gördük.
Sadece futbol takımını ve takıma alınacak oyuncuları değil alt yapıyı akademiyi araştırmış ve büyük başarıların adresinin de akademiden geçtiğini çok iyi görmüş.
Süper bir şey bu…
Çünkü alt liglerde istediğin kadar para harcarsın istediğin oyuncuları alırsın üst liglere çıktıkça finansal Fair Play denen bir denetim mekanizması ile karşılaşılacak bu gerçek.
Evet, Allah daha çok versin Yüksel Yıldırım çok zengin çok parası var ama Ali Koç daha mı az zengin parası mı yok. Parası var vermek te istiyor ama Fenerbahçe transfer yapamıyor.
Süper lig farklı bir dünya o dünyada çok şey farklı olacak.
Yüksel başkan bunu çok iyi görmüş ve hedefleri bunun üzerine çok iyi kuruyor.
Samsunspor Futbol Akademisi için bu alanda uzman ekiple görüşüyor ve o ekibi Samsunspor bünyesine katmak istiyor.
Özellikle Portekiz futbolunu yakından takip ediyor Porto başkanı ile yakın arkadaş ve Samsunspor'a gelecek yabancı oyuncuları bu ülke üzerinden getirmek için çalışmalar yapıyor.
Güney Amerika'nın neredeyse tüm ülkelerinde yatırımı bulunan Yüksel Yıldırım bir süredir Kolombiya, Peru ve Şili gibi ülkelerin futbolunu yakından takip ediyor.
Açıkçası geçtiğimiz sezon başında ben futboldan çok anlamam bu nedenle de sadece para verdim sonuç beklerim diyen Yüksel Yıldırım gitmiş futboldan anlayan, futboldan anlayan kişilerle yakın temaslarda bulunan ve başarıya giden yolun nerelerden geçtiğini (Akademi gibi) çok iyi bilen bir Yüksel Yıldırım gelmiş.
Bu çok iyi.
Yüksel Yıldırım hedefi büyütmüş gözü karartmış.
Ancak bu hedefe giderken en büyük şansı Mustafa Aztopal ve Yücel Uyar gibi futbolu çok iyi bilen ve iyi yöneten iki ismin yanında olması.
Samsunspor her yıl akademiden en az 2 oyuncuyu A takım kadrosuna katmayı başarmalı ve transferlerde de 23 ila 26 yaş aralığını aşmamalı. Bunu başardığında sadece futbolcu transferi ile ya da yetiştirmesi ile kalmaz yurt içi ve yurt dışına göndereceği isimlerle bütçesini ayarlar.
Bu da mucize değil…