Askerlik mesleği cesaret, fedakarlık ve vatanseverlik ister. Askerlik yemini de bu ulvi değerler üzerine kuruludur. Önce vatan diyerek o kutsal yemini içenler hangi yaşta olurlarsa olsunlar; bir ananın, bir babanın göz bebekleridir. Bu yola girenlerin kalplerinde ister istemez, gurbet hasreti vardır. O hasret bazen çok büyür, o hasreti anlatacak kelimeler insanın boğazına peş peşe düğümlenir. İnsan sevdiklerini, en sevdiklerini her zaman yanında ister ama yaşam her insana her zaman bu fırsatı vermez. Ankaralı Ahmet Can Temiz gül yüzlü temiz kalpli bir babanın melek yüzlü bir evladıdır. O melek yüzlü evlat askerlik yemini içerek o şerefli mesleğin mensubu olmuş genç bir Uzman Çavuşumuzdur. Korona virüs belasının dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisine aldığı insanların birbirlerinden kaçar olduğu şu sıkıntılı günlerde Suriye'de Jandarma Uzman Çavuş rütbesi ile görevini yapmakta iken şehadetinden saatler önce facebook hesabından bir paylaşım yapar. İnsanın içini acıtan o paylaşım aynen şöyledir: 'Dünya üstündeki en sevdiğim adam babamm ' Böyle hasret yüklü bir paylaşımı yaptıktan saatler sonra şehadet şerbeti içerek hakka yürüyen o melek yüzlü asker hangimizin içini acıtmadı ki. Onun en sevdiği babasının kalbindeki acıyı şimdi kim tarif edebilir? O acıyla hayat ne kadar hayat olur, kim bilir?


Biz inanıyoruz ki, müjdelendiği gibi şehitler diridir. İnancımız gereği aksi bir şey söylemiyor ve düşünmüyoruz. Öyle ise şuna da kalben inanıyoruz. Sevenler sevdikleriyle bir gün kavuşacaklardır. Yaşanan büyük ve tarifsiz acılar her insanda büyük yaralar açar. Şehit acısına dayanmak kolay değildir. Şehit evladını sonsuzluğa uğurlayıp vatan toprağına emanet eden bir anne ve bir baba için bundan sonraki süreç çetin bir süreçtir. Bu sürece annem ve babamdan tanık olduğum için bir şehit yakını olarak biliyorum. Ama bu süreçte onları hayata bağlayan yine şehit evlatlarına olan sevgileridir. Ankaralı şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Can Temiz paylaşımında diyor ya;' 'Dünya üstündeki en sevdiğim adam babamm ' İşe o paylaşım bir babaya bir evladın ne büyük bir sevgi ile bağlı olduğunun gerçek ifadesidir. O kahramanımızın babasının adı Kazım Temiz Ankara Çamlıdere'de Beşbeyler mahallesinde ( Kızılcahamam) ikamet ediyor. Şehidimize tüm babalar olarak şunu buradan söyleyebiliriz ki, 'Şehidim unutma ki babanda seni çok seviyor.' Bunun ne demek olduğunu en iyi baba olanlar bilir. Şehidim sen rahat uyu. Sen sadece vatan uğrunda canını feda etmiş bir kahraman değil, çok iyi bir evlatsın. Belki de en çok bu yüzden cennetliksin. Ama biz inanıyoruz ki, senin kahramanlık cesaretin gül yüzlü babanla cennette buluşmayı sana kolaylaştırıyor. Bu yüzden şehidim melek yüzlü kahraman askerimiz Ahmet Can Temiz, soyadı gibi temiz evladımız ruhun şad, mekanın cennet olsun. Sen bu topraklarda bayrağımız özgürce gönderinde dalgalansın diye şehadet şerbeti içtin. Hem de öyle bir zamanda şehadet şerbeti içtin ki senin ve arkadaşlarının fedakarlıklarının bedeli hiçbir şekilde ödenmez. Küresel ölçekteki Korona virüs salgını nedeniyle insanlar en sevdikleri ile sosyal mesafeden görüşürken, vatan uğruna hainlere, alçaklara en yakın mesafeden bedenini siper yaptın. Bu sadece kahramanlık değil, bu büyük bir fedakarlıktır. Bunu anlamak için insanın yüreğinde vatan, bayrak ve millet sevgisi olmalıdır. Başka türlü bunu anlamak mümkün değildir.

Suriye şehidimiz kahraman askerimiz Ahmet Can Temiz kardeşimiz,evladımız, canımız, herşeyimiz,vatan evladı olmanın büyük bir gururu ile şehadete yürüdün. Şehadetin kabul olsun. Suriye'de 3 Nisan 2020 tarihinde hainliğin, alçaklığın daniskasını yaparak şehadet şerbeti içmenize neden olan YPG/PKK teröristlerinin Allah sonunu getirsin. Dileğimiz hepsinin hak ettikleri bir sonla dünyamızdan ayrılmalarıdır. Sevgili baban Kazım Temiz'i ne kadar çok sevdiğini biliyorsan, şehidim unutma ki, babanda seni çok seviyor. Dünyadaki hiçbir hain sizin sevginizi bitiremez. Bu sevgi bu dünyaya sığmaz. Sevginize cennet yeter…