Birkaç gün önce Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ile bir telefon görüşmesi yapmış bunu da köşe yazıma yansıtmıştım.
Sayın Vali, ' Bu virüsle mücadele ederken hata yapmamak lazım, yetkililerin söylediği sosyal izolasyon, temas ve sosyal mesafeye uymak bol bol da el yıkamak gerekli. Mümkün olduğu kadar sokağa çıkmamak lazım aksi takdirde hem ülke genelinde hem de Samsun'da sokağa çıkma yasağı masanın üstünde duruyor' demişti.
Gelinen noktada demek ki yetkililerin söylemlerine kulak asılmamış, herkes kendi kafasına göre hareket etmiş ve olayın ciddiyeti hala anlaşılamamış olacak ki ŞİMDİLİK 2 günlük sokağa çıkma yasağı getirildi.
Günlerdir yazıyoruz özellikli Mecidiye ve Çiftlik Caddesi başta olmak üzere İstiklal Caddesi gibi caddelerde insan yoğunluğu bir türlü azalmıyor.
Mahalle aralarında sosyal mesafeye uyulmadan insanlar hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etti.
'BANA BİR ŞEY OLMAZ BEN BUNALIYORUM SOKAĞA ÇIKMADAN DURAMAM' diyenlere geldi bu sokağa çıkma yasağı.
Hastalığın ciddiyetini anlayan evde kendi izolasyonunu yapan evde de bir hayat var o hayatın tadını çıkartıyorum diyenler zaten sokağa çıkmıyordu onun içindir bu yasak onlara gelmedi.
Artık bahar geldi, havalar ısındı insanların kanı kaynıyor haklı olarak sokağa çıkmak istiyor bunlar haklı sebepler.
Ama virüs sinsi yüzünü gösteriyor ve her gün onlarca insanın canını alıyor yüzlerce insanı hastanelik ediyor.
Bu işin şakası yok.
Bu iki günlük sokağa çıkma yasağı devletin bu konudaki antrenmanı bana göre. Burada Devlet ülke genelinde Samsun Valiliği de Samsun genelinde şu mesajı verdi.
Sokağa çıkmakta ısrar etmeyin.
Evde hayat var diyorsak vardır evde mutlu olmaya çalışın.
İki gün test halindeyiz.
İki günün sonunda Pazartesi gününden itibaren yine sokaklar dolup taşarsa yine insanlar pervasızca sokaklarda gezmeye devam ederse bundan sonraki adım uzun soluklu sokağa çıkma yasağı olur.
Çünkü devlet her şeyi yaptı bir o kaldı.
O da yakında…
Unutmayın, bu dönemde…
SOKAKTA ÖLÜM EVDE HAYAT VAR