Normal zamanlarda yani özelliği olmayan diğer günlerde bile etrafımıza kafamızı kaldırıp baktığımızda ister resmi kurumlarda olsun, ister özel bir işyerinde ve evlerimizin balkonlarında olsun ay yıldızlı bayrağımızın sevgiyle ve gururla dalgalandırıldığını görüyoruz. Bayrağımızın işyerlerine ve evlerimizin balkonlarına, pencerelerine hiçbir mecburiyet olmaksızın sevgiyle ve gururla asıldığını görmek elbette ruhumuzu okşuyor. Ama diğer taraftan canımızı sıkan, bizleri üzen isyan ettiren ne zaman asıldığı bile bilinmeyen kontrolü ve bakımı yapılmayan yıpranmış, solmuş hatta yırtılmış bir çok bayrağında dikkatsizce asıldığı yerde tutuluyor olması hiç hoş olmuyor ,bize de yakışmıyor.
Hiç şüphesiz biliyoruz ki bayrağımız al rengini şehitlerimizin kanının renginden almaktadır. Bayrak şehitlerimizin son örtüsüdür. Bayrak vatandır, bayrak millettir, bayrak istiklaldir, istikbaldir ,bağımsızlıktır. Türk bayrağı Türk milletinden sadece sevgi değil, saygıda istemektedir. Öyle ise bayrağımızı işyerlerimize ve evlerimizin çeşitli yerlerine asan kişiler olarak daha dikkatli olmamız gerekmez mi? Bu dikkati gösteremeyeceksek ay yıldızlı bayrağımızı her yere asmayalım. Çünkü biliyoruz ki bayrak sadece sevgi değil ,saygıda ister. Solmuş ve yıpranmış bayrakları asmaya devam ederek bayrak sevgimizi zedelemeyelim. Buna hakkımız yok. Solmuş ve yıpranmış bayrakları bir çok yerde görüyoruz. Solmuş ve yıpranmış bayrakları şu asmış, bu asmış demiyoruz ama gezerken kafamızı kaldırıp baktığımızda o yıpranmış solmuş ay yıldızlı bayrağımız kalbimize bir hançer gibi batıyor. Adeta ?hala beni bu solmuş ve yıpranmış halimle neden burada tutuyorlar? diye isyan ediyor. Beklenen uyarıyı verememek canımızı acıtıyor. Bazen uyarmakta sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden bu tür çirkinlikler karşısında bazen sesiz kalmakla kendimizi kurtarabiliyoruz ama çaresizliğimizden vicdanımız sızlıyor, canımız acıyor. Bayrak konusunda daha dikkatli olmayanların özellikle resmi görevliler tarafından sık sık uyarılmaları doğru olur diye düşünüyorum. Hiç birimizin bana ne deme hakkı yok. Çünkü bayrak sevgimiz bu yüzden istemeden de olsa maalesef saygısızlığa dönüşebiliyor. Ay yıldızlı bayrağımızın asıl yeri kalbimizin ve başımızın üzeridir. Türk milletine bunu bilerek hareket etmek yakışır. Bayrak saygı ve sevgi ister. Bu yüzden sadece ay yıldızlı bayrağımızı asarken değil, bayrağımızı kullanırken de Türk bayrağının her şekle sokulamayacağını bilmemiz gerekir. Başka milletler bayraklarının üzerlerine oturabilirler ,hatta bayraklarından mayo bile dikebilirler ,bu onları bağlar. Türk bayrağını aklımızdan geçen her şekilde kullanamayız .Türk bayrağından her şey dikilmez .Zaten Türk Bayrağını koruma kanunu da bütün sınırları çizmiştir. O sınırlar içerisinde hareket edersek ne bayrak sevgimiz zedelenir, ne de bayrağımıza saygısızlık yapmış oluruz.
Ay yıldızlı al bayrağımızın bedeli şehitlerimiz tarafından kanlarıyla ödenmiştir ve hala ödenmeye de devam edilmektedir. Bu bedelin öyle sıradan bir bedel olmadığını, bayrağımızın asla sıradan bir bayrak olmadığını unutmuyor ve unutturmuyoruz. Bayrağımızı sevgiyle ve saygıyla selamlıyoruz...