Korona virüs salgın hastalığı nedeniyle alınan bir çok tedbir yaşam tarzımızı değiştirmemizi zorunlu kıldı. Hayatımızdaki olmazsa olmazlarımızı değiştirmek ya da ertelemek mecburiyetinde kaldık. Bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalık nedeniyle bilim kurullarının kararları doğrultusunda kısıtlamalarla tanıştık ve gönüllü ev hapsine razı geldik. Doğrusunu söylemek gerekirse ,bazı şeylerin kıymetini şimdi daha iyi anlar olduk. Umarım kötü günler gelip geçince yaşadıklarımızı yaşanmadı saymayız. Yeniden kıymet verdiklerimizin kıymetini artık daha iyi biliriz.


İlk kez 2020 yılında sokaklara çıkıp elimizde çiçeklerle annelerimize koşamıyoruz. Anneler gününde şehitlerimiz annelerini beklerken, şehit anneleri bu defa şehitlikleri dolduramıyorlar. Çünkü Anneler Günü?nde Korona virüs salgın hastalığı nedeniyle sokağa çıkma yasağı var. Sokağa çıkma izni olan sınırlı sayıda şanslı birkaç şehit annesi belki yürüyüş mesafesindeki şehit oğullarının kabrine gitme şansına sahip olacaklar? Ama diğer acılı şehit anneleri yani çoğunluk bu anneler gününde şehitlerinin kabri başında bulunamamanın hüznü içerisinde bir anneler gününü ilk defa evlerinde geçirmiş olacaklar. Şehitlikler boş kalınca, şehit kabirlerine anne eli dokunmayınca ,şehitliklerde buruk bir anneler günü yaşanacak. Bir yıl önceki anneler gününde şehitlikte buluşan şehit annelerinin 2020 yılındaki anneler gününde buluşamamış olması belki de tarihe bir not olup sonsuza kadar kalacak. Anneler günü gelince hüzünlenen, gözleri kapıda kalan şehit anneleri belki de en hüzünlü anneler gününü 2020 yılında yaşamış olacaklar. Evladının mezar taşına sarılıp dertleşen şehit anneleri bu defa bunu bile yapamamış olmanın büyük hüznü içerisinde olacaklar. Anne olmak, bir de üstüne şehit annesi olmak kolay mı? Sesini duyup ,teninin sıcaklığını alamadıkları ,saçlarını okşayamadıkları şehit evlatlarının buz gibi mezar taşlarına dokunmayı bile şans gören şehit anneleri 2020 yılı anneler gününü gerçekten zor bir gün olarak yaşayacaklar. O zor anneler gününde şehitlerimizin annelerinin çektikleri nasıl ödenecek? Şüphesiz şehitlerimize ve onları doğurup ,besleyip, büyüten ,yetiştiren acılı fedakar annelerimize minnettarız.


Şehit annesi demek anneler gününde yüreğindeki kor ateş büyürken şehitliklere evladının yanına giden onun buz gibi mezar taşına sarılıp dua eden fedakar annelerimizdir. Şehit anneleri bu anneler gününde şehitliklere kahraman evlatlarının yanına gidememenin üzüntüsünü yaşarken, annelerinin dizinin dibinde olup annelerinin duasını alan evlatları olarak ne kadar şükretsek azdır. Şehitlerimizin annelerini bir görün, empati yapın. Herkes yaşayan annesinin kıymeti ile birlikte bu vatanın ve bu bayrağın kıymetini iyi bilmelidir. Şehitler anneler gününde annelerini beklerken ,biz annelerimize sarılabiliyorsak ,annelerimiz evlat kokusuna hasret kalmıyorlarsa , şehitlerimiz bu vatana can verdikleri içindir. Bunun farkında olalım onlara minnet borcumuz olduğunu unutmayalım.
Başta şehit annelerimizin olmak üzere tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.