Samsunspor Genel Menejeri Mustafa Aztopal'ın göreve gelmesiyle birlikte yıldızı parlayan Fortuna Sittard kulübü bugünlerde Acun Ilıcalı'nın ortak olma girişimiyle ülkemizde de yıldızı parlamaya başladı.
Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde Galatasaray'da yöneticilik yapan Türk işadamı Işıtan Gün'ün 2016 yılında satın aldığı Hollanda takımı Fortuna Sittard bugünlerde Acun Ilıcalı'nın talip olmasıyla bizim spor kamuoyumuzda da adından sık sık söz ettirmeye başladı.
2017 yılında Fortuna Sittard takımının başında tam yetkiyle menejer olarak gelen Samsunspor' un mevcut menejeri Mustafa Aztopal takımı adeta sil baştan yaptı.
Öyleki o dönemde vasat bir oyuncu olan ancak genç futbolcu Todd Cantwell'i takıma getiren Aztopal takıma bu oyuncunun bir yıl sonra satışı sayesinde Norviç City'e transfer olduğunda 20 milyon avro para kazandırdı.
Kurduğu genç ve yetenekli kadro ile 100 bin nüfuslu Sittard kentinin takımını 25 yıl aradan sonra süper lige çıkartan Aztopal'ın futbol mirasına Acun Ilıcalı talip oldu.
İyide durduk yere bunu şimdi bize neden anlattın bizimle ne alakası var diyebilirsiniz?
Alakası şu?
100 bin kişilik küçük bir şehirden bir futbol mucizesi çıkartan Aztopal bugün Samsunspor'un futbol aklı.
1 milyon nüfuslu şehirden hem kaliteli bir süper lig takımı oluşturabilir hem de milyon avrolarla satılacak çok sayıda genç yetenek bulundurabilir.
Hem bu kez tek başına da değil Yücel Uyar gibi futbol aklı, yaşantısı ve duruşu ile önemli bir yere sahip insanla beraber.
Yüksel Yıldırım gibi ekonomik sorunları takıma yansıtmayan vizyoner bir başkanının desteğini de arkasına aldı.